Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 27. 23:21, hétfő | Sport
Forrás: Jakab János edző, DanubiusKSE

Huszonheten Kiskunfélegyházán

Huszonheten Kiskunfélegyházán

Március 24-25-26-án három napon át a Danubius KSE utánpótláskorú versenytollaslabdásai Kiskunfélegyházán a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjén képviselték Dunaújvárost.

Tizenkettő versenyző lépett pályára, ebből tíz a Gárdonyi Iskola tanulója. A Gárdonyi Iskola a Danubius KSE fő utánpótlásbázisa. Sok szülő is elkísérte a csapatot, így mintegy 30 fő képviselhette városunkat a három izgalmakkal teli versenynapon. A versenyt 16 tollaslabdapályán rendezték meg, több mint 500 diákolimpikon részvételével. Korosztályonként és nemenként a megyei első 3 helyezett jutott ki az országos döntőre.


Városunkat képviselték: Kákonyi Marcell, Nagy Noel,Vagyócki Roland, Friedl Ádám,Kovács Nikolett,Borbély Hanna,Csomor Németh Lili,Nagy Bence,Vagyóczki Dávid,Dobrovitz Barabás Zoltán. Ők mind a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói. Fülöp Bence, Dózsa György Általános Iskola, Konics Gerda Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola.
Mind a 12 dunaújvárosi tollaslabdázó több mérkőzést is nyert. Ez az eredmény azt az üzenetet hordozza, hogy igen jó úton haladnak a Danubius KSE utánpótláskorú versenytollaslabdásai.


Egy olyan rendezvényen - ami egy tanévben csak egyszer van, és a legjobbak juthatnak csak el, - mérkőzéseket is nehéz nyerni, nemhogy érmet. Vagyóczki Roland a dunaújvárosi csapat egyetlen érmét szerezte I. korcsoport nyílt kategóriában. Második helyezett játékosunk az országos diákolimpiai döntőn az első helyért játszott mérkőzésen is tudott játszmát nyerni. Cserni János huszonötszörös, örökös magyar bajnok felnőtt versenyző, Vagyóczki Rolandot találta méltónak arra, - az általa megtekintett 6 mérkőzése alapján, - hogy megkapja a szép játékáért és a versenyen nyújtott teljesítményéért „Tőle örök emlékbe” kitüntetést.
Következő hétvégén Pécsett U15-ös Országos Bajnokságon szerepelnek versenytollaslabdásaink.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.