Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Március 19. 22:45, szombat | Helyi

Húzós témák a közgyűlés napirendjén

Húzós témák a közgyűlés napirendjén

Rendkívüli közgyűlést hívott össze 2011. március 24-én, csütörtökön 9 órára Cserna Gábor polgármester. A meghívóban felsorolt 25 napirendi pont között több „húzós téma” is van, így a helyi autóbusz-közlekedés szűkítése,

A rendkívüli közgyűlés első napirendi pontja az Alba Volán Zrt. múlt évi (a helyi tömegközlekedés üzemeltetéséből származó) veszteségének rendezése és a helyi buszközlekedés menetrendi módosítása (utásteljesítmény-csökkenése). Ennek tervét még a rendkívüli közgyűlés előtti napokban véleményezik az illetékes bizottségok, számos más témával egyetemben.

Dönt a közgyűlés a bölcsődei térítési díjak emeléséről, a Szent Pantaleon Kórház tavaly eldöntött támogatása 100 millió foritos részletének átutalásáról, a Fejér Megye Közoktatásáért Közalapítvány megszüntetéséről, a májusi Családi Hétvége (benne a Parázs-Varázs) támogatásáról, a közfoglalkoztatás keretei között 140 fő három hónapi 4 – 4 órás foglalkoztatásáról a közterületek rendbetétele érdekében, amit a Dunaújvárosi Városgazdálkodók Alapítványa szervez. Egy további napirendi pont keretében a cafeteria juttatás keretösszegét határozza meg a testület. Módosítja a közgyűlés a Média Duna Invest alapító okiratát, dönt az önkormányzat hivatalos honlapjának további üzemeltetéséről, a Pentele Kártya megvalósíthatósági tanulmányáról, a Fabó Éva Sportuszoda idei felújítási munkáiról, közfeladatok ellátására vonatkozó szolgáltatási szerződésekről (DVG Zrt.). A többségi önkormányzati tulajdonú cégek vezető tisztségiselői egy részének a megbízása lejár rövidesen. Ezekre az állásokra vonatkozó pályázatok előkészítése is napirendi téma.

A nyílt ülésrész utolsó napirendi pontja lesz az alapfokú oktatási intézmények szervezeti átalakítása. Az előterjesztés fő vonalaiban azonos az eddig megismert koncepcióval.

Végül zárt ülésen dönt a testület a szennyvíztisztító E.ON tulajdonrészének esetleges megvásárlásáról, valamint a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagjának visszahívásáról és új tag delegálásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.