Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Augusztus 02. 04:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Tiltakozik a Jobbik a Zalába tervezett befogadóállomás ellen

Illegális bevándorlás - Tiltakozik a Jobbik a Zalába tervezett befogadóállomás ellen

Tiltakozik a Jobbik a Zala megyei Sormás határába tervezett ideiglenes befogadóállomás létesítése ellen - közölte a párt nagykanizsai szervezetének alelnöke szombaton.

Berta Krisztián a Nagykanizsa és Sormás között, a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányrendeletben helyrajzi számmal meghatározott terület közelében, a 7-es főút mellett tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az ideiglenes befogadóállomás létrehozásáról a lakosság és a települési vezetők tudta nélkül, a fejük fölött döntöttek.

Közölte: a Jobbik támogatja a lakosságot "minden olyan törvényes eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a menekülttábor létesítését".

A Jobbik nagykanizsai alelnöke példaként említette, hogy az elmúlt hónapokban azokon a településeken, ahol befogadóállomások működnek, "rendbontások, zavargások törtek ki", például Debrecenben és Bicskén, Alsó-Ausztriában pedig a fertőzésveszély miatt zártak be egy tábort. Felháborítónak nevezte, hogy "a kormány egyik napról a másikra, a helyi képviselő-testületet, a települési és városvezetést, valamint a lakosságot megkerülve döntött" az ideiglenes befogadóállomás kialakításáról.

Felszólította Cseresnyés Péter fideszes országgyűlési képviselőt, hogy nyilatkozzon: tudomása volt-e a menekülttábor létesítésének tervéről, illetve "haladéktalanul cselekedjen azért, hogy a befogadóállomás" ne épüljön meg Sormáson.

Gábris Jácint, a Jobbik nagykanizsai önkormányzati képviselője felidézte, hogy a végül Nagykanizsán megépült fiú javító-nevelő intézet egyik korábban tervezett helyszíneként szereplő Sormáson már akkor milyen lakossági tiltakozás alakult ki. Hozzátette, hogy féltik Nagykanizsa és a térség közbiztonságát, az ott élők tulajdonát, ezért rövid időn belül demonstrációk szervezésére is készek a befogadóállomás kialakítása ellen.

A Jobbik a nap folyamán a Baranya megyei Martonfa polgármesteri hivatalában tartott rendezvényről beszámolva közleményben azt tudatta az MTI-vel, hogy a lakosság "nem kér a migránsokból".

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányrendelet szerint Sormáson és Martonfán épülnek új ideiglenes befogadóállomások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.