Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 27. 06:51, kedd | Helyi

Ilyen lesz a Zöld város

Ilyen lesz a Zöld város

Hatalmas nagyságrendű beruházások, építkezések, felújítások folynak városunkban. Ezek emelik Dunaújvárost térségi központtá, ahol polgári életminőséget érünk el,ahol 21. századi körülmények között nőnek fel gyermekeink.


- Olyan városról beszélek, amelyet büszkén mutathatunk be vendégeinknek – hangsúlyozza Cserna Gábor, polgármester. - Számos fejlesztést az úgynevezett TOP-os támogatásból valósítunk meg. Erről tudni kell, hogy az elnyert támogatás vegyes finanszírozást jelent, hazai és uniós forrást együttesen.
Ezúttal egy már nagyon jó úton haladó, látványos szakaszában levő projektünket mutatom be:
- A „Zöld város kialakítása” pályázatunkban 900 millió forintból újjászületik a Vasmű úti zöldsáv, a Duna-parti sétány, a Dózsa mozi épülete és környezete. Most zajlik a Vasmű utat kísérő parkok illetve a Duna-parti sétány rekonstrukciója. A két Vasmű út közötti részen már készek az új sétányok, a kórház előtti megújult parkoló, ahogy az időjárás engedi, növényekkel, virágokkal ültetjük be a területet. A kórház mögötti rész is megújul. Felújítjuk a járdaszakaszt, korszerűbb lesz a közvilágítása. Megújul a Duna-partra vezető lépcsősor is.

Ezen is kényelmesebben, biztonságosabban haladhatunk majd a nagy rendezvényekre, így a Parázs-varázsra is, hiszen itt is lámpák segítik a közlekedésünket. Nem része a projektnek, de illik ide: önkormányzatunk saját forrásból építtet kilátót a belvárosi játszótér mögött, a Duna-parti sétányon. Sőt, a Főtér arculatát erősíti, hogy egy kényelmes kávéház kap majd ott helyet.
A parkok már szépen látszódnak, a kórház mögötti rész is készül. A Városháza téri presszó is már készül, s hamarosan a kilátó építése is elkezdődik, s hamarosan a Dózsa mozi tervezésének a végére is pont kerül. Ezt a beruházást nehezíti, hogy a Dózsa mozi épülete országos védelem alatt áll, így a megújítást az értékei megőrzésével együtt kell megvalósítanunk.

A Zöld város programmal az az elsődleges célunk, hogy városunk lakosai szebb, kényelmesebb környezetben éljenek, a vállalkozások számára vonzó városi környezet alakítsunk ki, ezen belül kiemelten a szolgáltató szektor esetében Dunaújváros kulturális és turisztikai vonzerejének javítására nyílik hosszabb távon lehetőség.

Címkék: kiklátó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.