Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 29. 16:16, csütörtök | Helyi

Indul a VIII. Rácalmási Tökfesztivál!

Indul a VIII. Rácalmási Tökfesztivál!

Idén is remek koncertek és programok várják az érdeklődőket

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a tavalyi évben kíváló minősítést kapott Tökfesztivált Rácalmáson. A helyszín ezúttal is a Jankovich-kúria, a szórakozás pedig garantált. A programok arra engednek következtetni, hogy az odalátogatók közül senki nem fog unatkozni és mindenki talál magának valami érdekeset vagy izgalmasat.

Lesznek kiállítások, kézműves foglalkozások, tökcsodák, utcai dekorációk, hagyományőrző csoportok, ízparádé, nemzetiségi együttesek és koncertek.

Pénteken indul a fesztivál környékbeli táncsoportok és iskolai énekkarok fellépésével, hogy azután a megnyitók és köszöntő beszédek lezajlása után a húrok közé csapjon a dunaújvárosi Revolver együttes, majd színpadon az Everdance, a Csillag Születik döntős tánccsapata, végül az ex-Kormorán, az Örökség élő nagykoncertje zárja az estét.

Szombaton a péntekihez hasonló délutáni program lesz igazi különlegességekkel és kíváló együttesekkel, majd este fellép a Csík Zenekar.

A vasárnapi program sem hagy sok üresjáratot a látogatóknak, már kevéssel dél után fellép a tavaszi Csillag Születik döntőse, a tangóharmonikás Szabó Ádám, akit a Prygos és a Rácalmási felnőtt táncegyüttes követ, majd átadják a tökversenyek és a kiállítások díjait. 5 órától fellép a Roy & Ádám Trió, 7-től pedig a Back II Black táncoltat meg mindenkit.

Ezek után egyértelmű, hogy ígeretes hétvégének nézünk elébe, az időjárás pedig kedvezően alakul majd, így hát minden adott lesz ahhoz, hogy kellemesen kikapcsolódjon mindenki, aki ellátogat a VIII. Rácalmási Tökfesztiválra. Bővebb információ fesztivál honlapján érhető el: http://tokfesztival.racalmas.hu/

Jó Szórakozást Kívánunk Hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.