Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 29. 09:32, szerda | Helyi sport

Ingyen belépés a foci-meccsre

Ingyen belépés a foci-meccsre

Ha a számokat nézzük, semmi esélye nincs annak, hogy a DPASE futball-csapata bent maradjon az NBII-ben.


De hát tudjuk, az élet – néha – felülírja a matematikát. Egy biztos, az új klub-vezetés és új játékosok azt ígérték sajtótájékoztatón, hogy mindent megtesznek a csodáért.
Jakab Elek lett a vezetőedző, akinek egyszer már sikerült a majdnem lehetetlen, egyébként tökéletesen tisztában van a lehetőségekkel, s úgy véli, ha nem is sikerülne a bent maradás az NBII-ben, de a következő év célja mindenképpen a visszakerülés lesz.

Nem könnyű a feladat, egyrészt az idén még itthon nem tudtak kimenni a pályára, csak teremben edzettek, most kezdődik az újonnan érkezett játékosokkal a csapatépítés, azoktól ugyanis megváltak, akik nem akartak vagy nem voltak képesek az új elveknek megfelelóen dolgozni. Vannak adminisztrációs gondok és betegségek is nehezítették az indulást, de úgy véli, hogy hétvégére már a teljes csapat tud majd kifutni a gyepre.


Vígh György, elnök a klubépítés fontosságát hangsúlyozta, hogy az „új fúzió” révén egyre nagyobb hangsúlyt kap az utánpótlás nevelés. Szeretnék, egy úgynevezett foci-ovi jöhetne létre, hogy középtávon a futball szeretete és az utánpótlás biztosítva legyen, lehessen. Számos beruházást szeretnének ennek értelmében, hogy az utánpótlás csapatnak legyen lehetősége edzeni, s ehhez megfelelő pálya és kiszolgáló-egységek álljanak a rendelkezésre. Bízik abban, hogy a társasági adóforintokból kapnak majd mindezen beruházások önrészéhez, s a többit pályázatokon szeretnék biztosítani.

Sztanó Miklós, ügyvezető hangsúlyozta, hogy az új klubvezetés elkötelezetten támogatja az építkezés folyamatát, s tisztában vannak azzal, hogy nem reménykedhetnek gyors eredményekkel. Megbízható szponzoraik vannak, s ígéretek vannak arra, hogy még mások is anyagiakkal a csapat mellé állnak. Szeretnék, ha a közönség is támogatná a csapatot. Ezért felajánlották, hogy az elkövetkezendő két hazai meccsre ingyen mehetnek be a városlakók.
Tehát a BKV Előre és az FC Ajka elleni mérkőzésre nem kell a dunaújvárosiaknak belépőjegyet vásárolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.