Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 06. 12:14, vasárnap | Helyi

Iskola az iskolában

Iskola az iskolában

Szeptember elsején elkezdődött az oktatás a Bánki Középiskola új épületében. Pontosabban a főiskola által számukra átépített épületében.

A költözést állami finanszírozásból oldották meg, a Felsőokatási Struktúraátalakítási Alapból nyertek rá több mint harmincmillió forintot. Lepesi János, a Dunaújvárosi Főiskola gazdasági és üzemeltetési igazgatója még az építkezés közben tartott bejáráson beszélt a megfeszített tempójú átalakításokról:
- A kezdeti lépések voltak a legnehezebb. Mindent pontosan meg kellett terveznünk, mindemellett a határidő is elég szűkös volt. Úgy tűnik minden igényre megfelelő megoldást találtunk, így sok szempontból tágasabb helyiségeket, magasabb színvonalú körülményeket tudtunk biztosítani. Korszerű termek, légkondicionálás, megfelelő infrastruktúra várja a diákokat.
A Bánki kérései között szerepelt a tantermek száma, férőhelye, az étkeztetésnek, a könyvtárnak, a testnevelésnek a biztosítása. A hátsó udvar felosztásában még meg kell egyezniük. A döntés eredményeképpen az oktatótermek mindegyike és laborok egy része az A-épület erre a célra lezárt részébe került. Külön bejárat, üvegfallal lezárt folyosórész, mind-mind megfelel egy középiskolával szembeni elvárásnak, azaz a fiatalkorúak felügyeletét szolgálja.
Az új Bánki számokban: 4000 négyzetméter, közel negyven terem a 491 diák 46 tanár 16 technikai személyzet mindennapjainak biztosítására. Lepesi János szerint a legnehezebb feladat a műhelyek kialakítása volt. A volt nyomdaépület és az M 40-es termet is a Bánki igényeinek megfelelően alakították ki. Közösen használják a főiskola hegesztőbázisát.
Az építkezéssel egy ütemben folyt a költözés. Bútorok, dobozok százai vándoroltak az egyik épületből a másikba. A kicsomagolás nagy része már megtörtént, az új épületrész otthonossá, bocsánat középiskolává tétele van már csak hátra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.