Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 13. 10:36, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Ismét fotóbotrány Katalin hercegnő körül

Ismét fotóbotrány Katalin hercegnő körül

Katalin hercegnőről, a brit trón majdani várományosának hitveséről készült intim sajtófotók külföldi felbukkanása szít ismét indulatokat Londonban.

Vilmos herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - várandós feleségével rövid téli nyaralásra utazott a hónap elején Mustique egzotikus szigetére.
A jelek szerint azonban a jórészt magántulajdonban lévő karibi szigeten sem sikerült elrejtőzni a lesipuskás fotósok elől, az olasz Chi magazin ugyanis valahogy hozzájutott egy fotósorozathoz, amely az üdülő hercegi párt ábrázolja. Az egyik képen a terhes hercegnő férjébe karolva, bikiniben sétál a tengerparton.
A St. Sames-palota - Vilmos herceg és Károly trónörökös közös londoni hivatala - nyilatkozatban ítélte el a fotók megjelenését. A palota szóvivője szerint a hercegi pár magánéleti jogainak nyílt megsértése a képek nyilvánosságra hozatala.
Az udvarnak már tavaly is meggyűlt a baja ezzel a pletykamagazinnal, amely ősszel 26 oldalas külön mellékletet közölt a félmeztelenül napozó Katalin hercegnő szintén lesből készített képeiből.
Vilmos és Katalin akkor Lord Linleynek, II. Erzsébet királynő néhai húga, Margit hercegnő fiának Chateau d'Autet nevű franciaországi kastélyában nyaralt. A hercegnő bikinifelsőjét óvatlanul levetve éppen a kastély úszómedencéje mellett napozott, amikor egy fotós teleobjektívvel, legalább egy kilométerről lekapta.
Az elmosódott, de így is felismerhető képek közül először a Closer című francia bulvármagazin közölt több újságoldalnyit, majd pedig számos más lap is hozott a fotókból, a legnagyobb terjedelemben a Chi, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan sajtóorgánum ellen, amely közli a felvételeket.
A Closer elleni pert az udvar meg is nyerte - a magazinnak napi tízezer eurós pénzbírság terhe mellett be kellett szolgáltatnia a fotók eredetijét -, ám a francia bíróság ítélete más országok sajtótermékeire nem vonatkozott.
Az újabb fotóbotrányból akár diplomáciai viszály is kerekedhet, mivel a Chi - csakúgy, mint a Closer - Silvio Berlusconi éppen visszatérni készülő egykori olasz miniszterelnök sajtóbirodalmának tulajdona.
A jövendő uralkodói pár magánéletét néhány hónapon belül harmadszor dúlja fel hasonló incidens: tavaly nyáron egy ausztrál női magazin olyan fotókat közölt, amelyek 2011-es nászútjuk során készültek Vilmosról és Katalinról.
Vilmos 2011. április 29-én esküdött örök hűséget kedvesének. Nászútjuk helyszínét azonban - éppen zavartalan együttlétüket biztosítandó - az udvar annak idején egészen hazaérkezésükig gyakorlatilag államtitokként kezelte, és csak az utazás után derült ki hivatalosan, hogy a hercegi pár a Seychelle-szigeteken töltött tíz napot.
Az udvar annak idején külön kérte, hogy a sajtó - amely a nagy titkolózás ellenére megneszelte a helyszínt - hagyja békén az újdonsült házaspárt a nászút idejére, az ausztrál Woman's Day magazin azonban mégis lehozott tizenöt felvételt. Ezek némelyikén Katalin szintén bikiniben, Vilmos pedig sortban volt látható, amint kézen fogva andalognak a tengerparton. Más képek tengeri fürdőzés közben ábrázolták a majdani királyt és hitvesét.
Londonban az ilyen esetek különösen súlyos megítélés alá esnek azóta, hogy Vilmos édesanyját, az 1997-ben Párizsban autóbaleset áldozatává vált Diana hercegnőt a szó szoros értelmében élete utolsó pillanatáig kíméletlenül hajszolták a bulvárfotósok. A Dianát szállító autót is fotósok motoros falkája üldözte, amikor a szerencsétlenség történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.