Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 20. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Ismét lehet hófúvás

Ismét lehet hófúvás

Az ország nyugati részén hófúvásra, néhány keleti megyében havazásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: az éjszakai óráktól egyre inkább a Dunától keletre valószínű hószállingózás, havazás. Kedd reggelig az Alföld délkeleti, keleti felén - nagyfokú bizonytalanság mellett - általában 3-10, néhol akár 10 centiméternél több friss hó hullhat. Kedden napközben az északkeleti, keleti megyékben várható további kisebb havazás. Ekkor még mintegy 3 centiméternyi hó hullhat. Napközben a hó olvadhat - tették hozzá.

A havazás miatt keddre Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kiemelték azt is, hogy északkeleten (főként a Bodrogközben), majd kedden a Dunántúlon megerősödő északi, északnyugati szél gyenge hófúvást okozhat. A hófúvás veszélye miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul.

Szerdán elsősorban délen és keleten várható havazás, néhol havas eső, a szél több helyen megerősödik. Csütörtökön már nem valószínű csapadék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.