Városlista
2018. október 16, kedd - Gál

Hírek

2017. November 16. 02:21, csütörtök | Helyi

Ismét kinyit a technikumi posta

Ismét kinyit a technikumi posta

Január 2-től ismét kinyit a technikumi posta. Cserna Gábor polgármester szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Nagy Zoltánné képviselő kérésére tárgyalásokat folytattak a hivatal kinyitásáról a Magyar Postával.

A tárgyalások eredményeképpen január 2-án felújítást követően kinyit naponta 6 órás időtartamra a technikumi posta is. Mint ismeretes a Magyar Posta veszteségességre hivatkozva zárta be az óvárosi, a Barátság városrészi és a Technikumi postát. Mindezekből az előző kettő üzemeltetését magára vállalta a város,most az utolsó bezárt posta is kinyitja kapuit.

Az ingatlan az önkormányzat tulajdona. A felújítást mintegy 6 millió forint értékben a DVG Zrt végzi, ha a csütörtöki közgyűlés mindehhez támogatólag hozzájárul.

A hivatal működési költségét is az önkormányzat állja évente 7 millió forint értékben. Az összeg tartalmazza a közüzemi költségeket, a munkabéreket és az irodaszereket is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 15. 08:38, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés, pályázatok garmadája is téma lesz

átogatóközpont a Mondbach kúriában, arborétum-fejlesztés, Aquantis információs központ, Kandó Kálmán tér átalakítása, kerékpárút hálózat fejlesztése és hasonlók.Felszámolási eljárás indult a szennyvíztisztító ellen.

2018. Október 11. 17:09, csütörtök | Helyi

Bontják az uszodát!

Ahogy ígérték az illetékesek, hétfőn megkezdődött a Fabó Éva Sportuszoda felújítása. Aki a napokban arra jár, láthatja, a külső borítást már bontják.

2018. Október 10. 21:56, szerda | Helyi

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Önkormányzati feladat lesz a megbüntetett hajléktalanok ingóságainak megőrzése. Erről és 3 ingatlan megvételének elutasításáról döntött szerdai (2018.10.10.) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

2018. Október 10. 20:25, szerda | Helyi

Zöld recept - a mozgás gyógyszer

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény.