Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Május 17. 13:53, kedd | Helyi önkormányzati

Ismét rendkívüli közgyűlés

Ismét rendkívüli közgyűlés

Rendkívüli közgyűlést hívott össze május 19-én (2011 05 19.) 9 órára Cserna Gábor polgármester. A rendkívüli testületi ülés napirendjén 17 javaslat megtárgyalása és a róluk való döntés szerepel. Zárt ülés témája lesz előrel

A rendkívüli közgyűlés – amely mindössze egy hét elteltével követi az ehavi rendes közgyűlést – nyílt ülésének első döntése a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő intézmények átszervezésével kapcsolatos állásfoglalás kialakítása. A továbbiakban dönt a testület a III. Győrkőc olimpián való részvételről, a Magyar Fesztivál Szövetségbe történő belépésről, a szociális nyári gyermekétkeztetés ez évi támogatásának megpályázásáról.

A nyílt ülésrész két napirendi pontja is foglalkozik a Szent Pantaleon kórház önkormányzati intézménnyé visszaalakításának teendőivel. Ezek egyike az új alapító okirat és szmsz jóváhagyása, másik az átalakításhoz szükséges felhatalmazások jóváhagyása. Zárt ülésre marad a főigazgató-főorvos, a könyvvizsgáló, valamint az átalakulás lebonyolításával megbízandó személy kijelölése.

Tárgyal a közgyűlés a gazdasági és stratégiai alpolgármester javadalmazásának kérdéseiről, a helyi ÁNTSZ (ma kormányhivatali szervezet) helyiség-használatának új szabályairól, dönt több önkormányzati ingatlan forgalomképessé átminősítéséről a K&H Bank Zrt. kérelme szerint.

A múlt heti közgyűlés nem fogadta el az MMK Nonprofit Kft, a Média Duna Invest Kft. és a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft. múlt évi beszámolóját. Most ismét foglalkozik a közgyűlés a három cég beszámolójával

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.