Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Február 12. 10:05, péntek | Helyi

Ismétlés és ezúttal döntés a gyalogátkelők jobb megvilágításáért.

Ismétlés és ezúttal döntés a gyalogátkelők jobb megvilágításáért.

Két nap késleltetéssel ismét tanácskozott és szavazott (kétszer is) a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság a 66 dunaújvárosi gyalogátkelőhely mielőbbi jó megvilágítása érdekében.

A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság ezúttal (2016. 02. 12.) kisméretű helyiségben szorongott mintegy negyedórán át. Hingyi László elnök megnyitója után Pintér Tamás kezdte a vitát. Egyetértett a megvilágítás javításával, ám az előzetes fényméréssel nem, illetve azt kérte (ha a többség mégis a felkért vállalkozók ajánlataiban szerepelő megvilágítás-mérés mellett dönt, akkor a mérési eredményt vessék össze a korábbi (a kivitelezés során megejtett mérés eredményével) és kérte, hogy indítványáról szavazással döntsön a bizottság.
Szabó Imre főépítész, városfejlesztési igazgató válaszként közölte, hogy a kétféle mérés nagyon is különbözik egymástól. Míg a kivitelezés során lámpafej típusonként néhány helyen vonalas mérést végeztek, addig a most elvégzendő mérések rácshálóban az egyes csomópontok (gyalogátkelők) megvilágítottságát fogják rögzíteni.

A további vita során szakmai megerősítést nyert, hogy nem összevethető a kétféle mérés műszaki tartalma, így a bizottság 2 igen ellenében 5 tartózkodó szavazattal nem támogatta Pintér Tamás indítványát.

A továbbiakban 6 igen szavazattal 1 tartózkodás ellenében arról döntött a bizottság, hogy a három ajánlattevő közül a rácalmási székhelyű Pannon Inferior Kft.-t bízza meg mind a fénymérések elvégzésével (ez 66x20 ezer Ft. + áfa), mind a gyalogátkelőhelyeknél a fényerő növelésével. Utóbbi 45 ezer Ft. + áfa csomópontonként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.