Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 09. 08:24, péntek | Helyi

Itt a CIVIL TÉR!

Itt a CIVIL TÉR!

Dunaújváros azon civil szervezeteivel, melyekkel megtalálva a közös hangot a Dózsa Mozicentrum, mint befogadó, életre hívja a Civil Közösségi Tér nevű rendezvénysorozatot.

Az ez ügyben tartorr sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Dózsa Mozicentrum olyan teret kíván biztosítani, melynél mind az elektronikus információközlés, mind a nyomtatott információs anyagok egy helyen elérhetőek és a bemutatkozni kívánt civil szervezet, közösség kulturált környezetben, megfelelő technikával felszerelve, szervezetten tudja fogadni az érdeklődő közönséget. Mindezt szorosan összehangolva a Dózsa Mozicentrum jelenlegi programstruktúrájával és azzal párhuzamosan működtetve.

Verasztó Sándor, a mozi egyik ügyvezetője elmondta:

- Az épület előcsarnokában információs pultot alakítunk ki, melynél szakképzett személyzet fogadja, illetve informálja az épületbe betérő érdeklődőket. A civil szervezetek, közösségek képviselői, meghívott vendégeik a Galéria Jazz Klubban, illetve annak saját galériájában fogadják, tájékoztatják és beszélgetnek az érdeklődőkkel. Mutatják be az aktuális, szervezett programjukat. Természetesen a Dózsa Mozicentrum minden szolgáltatása rendelkezésre áll a közösségeknek, közönségnek. Egy-egy nagyobb helyigényű, komolyabb teret igénylő rendezvény az épület arra alkalmas részében kerül bemutatásra.

A támogatásban, szervezésben részt vevő dunaújvárosi és regionális civil szervezetek saját, önkéntes munkájukkal járulnak, járultak hozzá a rendezvények, a rendezvénysorozat sikeréhez.

A rendezvénysorozat keretében kultúra, életmód, foglalkoztatás, közélet, sport, stb. témakörökben kívánják megszólítani és tájékoztatni a régió lakosságát, az érdeklődőket. Fontos hangsúlyozni, hogy ezen szervezetek mondanivalójukban, felépítésükben politikamentesek.

Ezen rendezvénysorozat bemutatása- és megnyitásaképpen a támogató, szervező civil szervezetek, valamint a Dózsa Mozicentrum 2012. március 15-én egy, az ünnephez méltó és a városi megemlékezést kiegészítő eseményt kínál a régió lakosságának. A Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett megemlékező ünnepséget követően az Önkormányzat és Cserna Gábor polgármesterúr által elvben és eszmeiségében támogatott esemény 11 óra 30 perckor kezdődik a Dózsa György téren. A programok három helyszínen kerülnek megvalósításra. A Mozi előtti téren Magyarok Vására kerül megrendezésre, melyben a kedves érdeklődők, nézelődők, vásárlók magyar termékeket készítő kézművesekkel, őstermelőkkel találkozhatnak.

A Mozi épületében két helyszín várja az érdeklődőket. A Galéria Jazz Klubban Kaizler Gitta festménykiállítása mellett a foltvarrók munkáiból láthatunk tárlatot. A foltvarrók közössége nemcsak kiállítással, hanem munkafolyamataik bemutatásával, személyesen várják az érdeklődőket. Aki kívánja kipróbálhatja, megízlelheti ezen kreatív szabadidős tevékenységet. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat a Galéria Jazz Klubban berendezett foglalkoztatósarokban, játszóházban. Azt gondoljuk, hogy ezen a napon a család minden tagja számára tudunk programot kínálni oly módon, hogy a család a napot együtt töltse.

A 15-i rendezvényünk gálaműsora a Mozi nagytermében kerül megrendezésre, melyben a zene, a próza, a tánc, a dráma és a film együttesen kapnak helyet. Ezekről részletesen a mellékelt programlistán tájékozódhatnak.

Fontos kiemelnünk, hogy a 15-i események az érdeklődők számára díjmentesen megtekinthetők.

P R O G R A M
2012. MÁRCIUS 15.
A Dózsa Mozicentrumban megnyitja kapuit a dunaújvárosi civilek által kezdeményezett
Civil Közösségi Tér CKT

2012. március 14-én szerdán
19.00 Zumba bemutató – Dózsa Mozi - Galéria Jazz Klub - Szerecz Róbert és társulata

2012. március 15-én csütörtökön
11.30 Magyarok Vására
Megnyitó a Dózsa Mozi előtti téren – Kásás Margit
12.00 Civil Közösségi Tér megnyitó a Dózsa Mozi nagytermében Szalai Attila, a Dózsa Mozicentrum vezetője – Kiss Krisztina konferanszié
A D-CÉT képviselője
A civil szervezetek köszöntése
12.15 A Sándor Frigyes Zeneiskola Fúvószenekara – vezényli: Balogh Zoltán András
A Nagyvenyimi Mazsorettek műsora
12.45 Szaksz Gabriella színművész – Versek március idusán
13.00 A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola drámatagozatosainak műsora
13.30 Rendhagyó gondolatok március 15-éről – Kiss Kálmán költő-tanár
Szünet
14.30 Dunapentele 1848-as múltja – Forrás: Pentele ezer éve
15.00 Rohonczi István, ROHO: A Multimédiás Ólomkatona
15.10 A No Controll Dance táncegyüttes műsora
Szünet
18.00 Filmvetítés a nagyteremben
Szünet
21.00 A Galéria Jazz Klub műsorán a Musica Hungarica

A nap folyamán 10.30-tól 18.30-ig várja a közönségét
Kaizler Gitta festménykiállítása a Galéria Jazz Klubban
Duna-Folt Műhely foltvarró kiállítása a Galéria Jazz Klub emeleti társalgójában – közös foltvarrás során az alapfogásokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők
Játszóház – ugyanitt

Március 15-ével kezdetét veszi a Civil Közösségi Tér tavaszi rendezvénysorozata, amelynek során március 19-étől a város és környéki civil szervezetek, egyesületek, klubok stb. bemutatkozhatnak, megjelenhetnek önálló programmal a Dózsa Mozicentrumban hétköznaponként 16 óra után.
A foltvarrást szakavatott kezek segítségével bárki kipróbálhatja!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.