Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 23. 08:55, kedd | Helyi

Itt a kánikula - megint

Itt a kánikula - megint

Kedden nulla órától éjfélig másodfokú, szerdától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos.

Ma akár már 36 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála, szerdától még ennél is melegebbre számítanak – szólnak az előrejelzések.

A vasműben meleg van

Várkonyi Zsolt,   ISD-Dunferr  PR-vezetője elmondta, hogy a vasgyártásnál különlegesebb eljárás nincs hőségriadó idején, hiszen a melegüzemben 60 fok Celsiusban dolgoznak  hőségriadó nélkül is az emberek, tehát a folyadék-bevitel és a sópótlás rendszeres és megoldott. Természetesen ilyen melegben az úgynevezett védőital mennyiségét növelik.

Víz lenne...

Az ivóvíz-ellátásban a kánikula nem okoz korlátozást, viszont csőtörés miatt csökkentett az ivóvíz-ellátás a Római városrész egy részén - kaptuk a tájékoztatást a DVCSH illetékeseitől.

 

Hív a vasút

Biztonsági intézkedéseket hoztak a cégek sokaságánál, a dolgozóknak megfelelő mennyiségű védőitalt kell biztosítani. A vasút is felkészült a forró pillanatokra – a hőség ideje alatt a MÁV-START Zrt. tizenegy nagyobb vasútállomáson, továbbá a közlekedő étkezőkocsikban ásványvizet biztosít a vonatok utasainak. A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat, és amennyiben a 45 Celsius-fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be.

 

A Hivatalban hűsölni lehet

 

A III. fokú hőségriasztás idejében a várható napi középhőmérséklet meghaladja a 27 ºC fokot.
A dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal megteszi az ilyen esetekben megszokott és szükséges intézkedéseket. A Hivatal valamennyi mosdóját az ügyfelek rendelkezésére bocsájtjuk, ahol műanyag poharakat helyezünk el, hogy a folyadékutánpótlás lehetősége is megoldott legyen. Továbbá a II. emeleti 213-as tárgyalót, mely légkondícionált iroda, bárki igénybe veheti a közérzetének jobbítása céljából.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.