Városlista
2018. július 18, szerda - Frigyes

Hírek

2017. December 05. 22:55, kedd | Helyi

Itt a Mikulás a téren

Itt a Mikulás a téren

A Tourinform iroda lelkes szervezői az eddigi évekhez képest az idei várakozás időszakát sok új elemmel és programmal indították Advent első vasárnapján.

A hagyományos gyertyagyújtást az egyházak képviselőivel közösen tartják vasárnap 17 órakor. A téren csodálatosan feldíszített fenyőfa a Dunaújvárosi Óvodák ajándéka a város lakóinak és a térre kilátogatóknak. Az idei évben második alkalommal közös fenyőfaállításra hívták a város oktatási intézményeit. A közös fenyőfaállítás időpontja: december 11. hétfő 13 óra.Kérem, jöjjenek el a programra, melynek során ajándék kopogtatóval köszönik meg az intézményeknek a részvételt.

Az elmúlt évek sikerei igazolták, hogy az Angyaldoboz gyűjtését is folytatni kell. December 11-ig várják az ajándékokat a szervezők a Tourinform irodába vagy az MMK-ba. Ezután az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének segítségével még karácsony előtt átadják az ajándékokat.

December 5-én és december 6-án Mikulás kuckóba várják a gyermekeket 11 órától – 19 óráig.

Az idei évben új Betlehem várja a térre látogató kicsiket és nagyokat, ahol Udvari Emese mesél a gyermekeknek, és előzetes időpont egyeztetés után várják az iskolai, óvodai csoportokat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 18:51, szerda | Helyi

Három dunaújvárosi játékos utazott a válogatott edzőtáborába

Vasárnaptól jövő szombatig a törökországi Belekben edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott. A kereten három dunaújvárosi játékos található.

2018. Július 18. 08:23, szerda | Helyi

Desszertbemutató - gasztrokalauz

Nosztalgia hangulat és vendégfogadás a perkátai Győry-kastélyban. Francia és portugál vendégek is érkeztek.

2018. Július 18. 08:05, szerda | Helyi

Parlagfűveszély - észnél lenni!

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet kedden a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

2018. Július 17. 22:25, kedd | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés

Hat megyében irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatott az országos gyérítési programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.