Városlista
2018. október 16, kedd - Gál

Hírek

2017. December 05. 22:55, kedd | Helyi

Itt a Mikulás a téren

Itt a Mikulás a téren

A Tourinform iroda lelkes szervezői az eddigi évekhez képest az idei várakozás időszakát sok új elemmel és programmal indították Advent első vasárnapján.

A hagyományos gyertyagyújtást az egyházak képviselőivel közösen tartják vasárnap 17 órakor. A téren csodálatosan feldíszített fenyőfa a Dunaújvárosi Óvodák ajándéka a város lakóinak és a térre kilátogatóknak. Az idei évben második alkalommal közös fenyőfaállításra hívták a város oktatási intézményeit. A közös fenyőfaállítás időpontja: december 11. hétfő 13 óra.Kérem, jöjjenek el a programra, melynek során ajándék kopogtatóval köszönik meg az intézményeknek a részvételt.

Az elmúlt évek sikerei igazolták, hogy az Angyaldoboz gyűjtését is folytatni kell. December 11-ig várják az ajándékokat a szervezők a Tourinform irodába vagy az MMK-ba. Ezután az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének segítségével még karácsony előtt átadják az ajándékokat.

December 5-én és december 6-án Mikulás kuckóba várják a gyermekeket 11 órától – 19 óráig.

Az idei évben új Betlehem várja a térre látogató kicsiket és nagyokat, ahol Udvari Emese mesél a gyermekeknek, és előzetes időpont egyeztetés után várják az iskolai, óvodai csoportokat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 15. 08:38, hétfő | Helyi

Csütörtökön közgyűlés, pályázatok garmadája is téma lesz

átogatóközpont a Mondbach kúriában, arborétum-fejlesztés, Aquantis információs központ, Kandó Kálmán tér átalakítása, kerékpárút hálózat fejlesztése és hasonlók.Felszámolási eljárás indult a szennyvíztisztító ellen.

2018. Október 11. 17:09, csütörtök | Helyi

Bontják az uszodát!

Ahogy ígérték az illetékesek, hétfőn megkezdődött a Fabó Éva Sportuszoda felújítása. Aki a napokban arra jár, láthatja, a külső borítást már bontják.

2018. Október 10. 21:56, szerda | Helyi

Három értékes ingatlan megvételét utasította el a gazdasági bizottság

Önkormányzati feladat lesz a megbüntetett hajléktalanok ingóságainak megőrzése. Erről és 3 ingatlan megvételének elutasításáról döntött szerdai (2018.10.10.) ülésén a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság.

2018. Október 10. 20:25, szerda | Helyi

Zöld recept - a mozgás gyógyszer

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény.