Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Május 25. 07:21, szerda | Helyi

Itt a tizes, hol a tizes

Itt a tizes, hol a tizes

Két tízezer forintos bankjegy cserélt gazdát egy újvárosi lakásban hétfőn, majd miután az egyik bankónak nyoma veszett, a felek között kialakult szóváltás tettlegességbe torkollt. Közben előkerült egy rozsdás fegyver, két kés és n

Hétfőn este verekedéshez riasztották a dunaújvárosi egyenruhásokat. A kiérkező rendőröket két földön birkózó férfi látványa fogadta. A másik három ottlétével asszisztált. A rendőrök mind az öt férfi előállították a rendőrkapitányságra. Valamennyien nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek. Egyelőre ennyi biztos az ügyben, minden más tisztázásra szorul. A történet az ellenérdekelt felek szerint úgy kezdődött, hogy az egyik férfi még délután kölcsönadott a másiknak, annak dunaújvárosi lakásában húszezer forintot. A két tízezres bankjegyet letették az asztalra, majd mire visszanéztek, az egyik bankjegy eltűnt. Mindegyik a másikat gyanúsította a pénz eltűnésével. Ebből lett tehát a szóváltás, aminek folyományaként a házigazda előkapott egy rozsdás, flóbertnek tűnő fegyvert és azzal szólította távozásra rácalmási kölcsönadóját, majd ő maga is távozott a lakásból. A rácalmási férfi közben segítségül hívta két ismerősét, de a lakás tulajdonosa sem egyedül tért vissza, hanem másodmagával. A ház előtt ugrottak egymásnak, de, hogy ki kezdte és ki kit ütött, arról ellentmondóak a vallomások. Mint ahogy egyelőre az is tisztázásra vár, hogy kihez tartozik az a két kés, amit a helyszíni szemle alkalmával eldobva találtak meg a technikusok. A fegyvert szakértői vizsgálatra adták át.

Miután a csoportos garázdaság miatt gyanúsítottként kihallgatott öt fő közül kettővel szemben több hasonló bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás, ezért őrizetbe vételükre intézkedtek a nyomozók. Három társuk a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.