Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 25. 08:46, péntek | Helyi

Itt vannak a kínaiak - a főiskolán is

Itt vannak a kínaiak - a főiskolán is

Nem csak a DF-en tanuló tizennégy kínai diákot jött meglátogatni szerdán délután Gao Jian kínai nagykövet: körvonalazódik a főiskolánk és a Jilin University között kötendő együttműködés is. A képzési lehetőségekről érdeklőd

Vendéglátóként a delegáció tagja volt továbbá L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke, akivel először Kiskőrösön, a Petőfi emlékhelyen jártak a vendégek, majd Dunaújváros Polgármesteri Hivatalában Cserna Gábor polgármester és dr. Dorkota Lajos, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője fogadta a nagykövetet és kíséretét.

A városházi látogatás után a Dunaújvárosi Főiskolán dr. Bognár László rektor, dr. András István humánfejlesztési és kommunikációs rektorhelyettes és Rajcsányi-Molnár Mónika köszöntötte az érkező küldöttséget. A Nemzetközi Kapcsolatok Iroda vezetője rövid prezentációjában bemutatta főiskolát, szót ejtve a magyar és az angol mellett kínai nyelvű honlapunkról, az itt tanuló, intézményben angol nyelvű képzésben résztvevő tizennégy kínai diákról, akikkel később találkozott, kedélyesen el is beszélgetett a nagykövet.

Gao Jian asszony utalt a dunaújvárosi önkormányzatnál folytatott, befektetési lehetőségekkel kapcsolatos tárgyalásra, kijelentve, hogy egy adott beruházás esetében fontos partneri hátteret jelent a Dunaújvárosi Főiskola, mint a kutatás-fejlesztésben, ipari-gazdasági együttműködésekben élen járó felsőoktatási intézmény. Gao Jian szavaival élve a nagykövet és delegációja tanulmányúton járt városunkban, a magyar kormány mihamarabbi pozitív döntésére várva, a piacnyitás előtt feltérképezik a különféle lehetőségeket, így Dunaújváros, valamint a térség pozícióját is.

- A kínai kormányzat törekvése, hogy 2020-ra félmillióra növeljék az ösztöndíjjal náluk tanuló külföldi hallgatók jelenleg 150 ezres számát – fejtette ki Li Xinhua oktatási atassé, megemlítve: Magyarországon jelenleg 400 kínai diák tanul különféle egyetemeken, főiskolákon. A DF befogadó, külföldi diákok fogadása irányában nyitott hozzáállását hangsúlyozta dr. Bognár László rektor is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.