Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Július 19. 14:32, hétfő | Helyi

Ittas vezetés, garázdaság, lopás

Ittas vezetés, garázdaság, lopás

Ittas vezetővel szemben intézkedtek a dunaújvárosi rendőrök a Dózsa György úton. Nem elég, hogy a szonda elszíneződött, de az általa használt Audi műszaki érvényessége is lejárt. A gépkocsi forgalmi engedélyének bevonásával együt

Garázdaság miatt is riasztották a rendőrséget. A dunaújvárosi nyomozók egy 27 éves helybéli férfivel szemben intézkedtek, aki vasárnap kora reggel a dunaújvárosi Majakovszkij úton lévő sörözőben szóváltást követően tettleg bántalmazott egy férfit, aki ennek során könnyen sérült.

 

Egy húsz- és két tizenhatéves fiatal gondolta úgy szombaton a gárdonyi Sport Beachen, miután fürdött a Velencei-tóban, hogy a parton őrizetlenül hagyott egyik táskakupacban pénzt keres. Nem túl feltűnően le is telepedtek a kiszemelt holmi mellé, majd beszélgetés közben egyikük kivett két mobiltelefont az egyik táskából, míg a másik vállára akasztott egy női táskát. Így indultak el a kijárat felé.

A táskák közötti matatásuk azonban egy nőnek feltűnt, aki egyből szólt a közeli büfésnek, aki pedig a biztonsági őrt riasztotta, miközben szemmel tartotta a triót. A kijáratnál már kérdőre is vonták a három fiatalt a női táskával kapcsolatban. Bár először azzal a magyarázattal álltak elő, hogy egyikük nővéréé, de amikor meg kellett volna mondani az állítólagos nővér nevét, amit a biztonsági őr a táskában lévő iratok alapján kívánt ellenőrizni, az valahogy sehogy nem akart eszébe jutni a fiatalnak.

A hangosbemondón keresztül aztán értesítették az esetről a sértetteket. A táska valódi tulajdonosa, illetve a mobiltelefon eredeti gazdája, visszakapta értékeiket.

Kiderült, a táskában lévő mobiltelefonnal, iratokkal, készpénzzel, valamint a másik két telefonnal együtt, a lopási kár meghaladta a 160.000.- Ft-ot.

Az időközben értesített rendőrök a három fiatalt előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként lettek kihallgatva.            

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.