Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Október 04. 22:30, kedd | Helyi

Új egyesületi cél: V0 vasútvonal és hídja

Új egyesületi cél: V0 vasútvonal és hídja

Megismételt közgyűlést tartott 2011. október 4-én a „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület, mert a megyei bíróság az idei április 7-i közgyűlés kapcsán hiánypótlást írt elő.

Új egyesületi cél: V0 vasútvonal és hídja

Megismételt közgyűlést tartott 2011. október 4-én a „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület, mert a megyei bíróság az idei április 7-i közgyűlés kapcsán hiánypótlást írt elő.


A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület idén április 7-én tartotta évzáró és tisztújító közgyűlését. Az akkor hozott döntéseket ,egkifogásolta a Fejér Megyei Bíróság és hiánypótlásra szólította fel az egyesületet. Ezért kellett ismételten összehívni a civil szervezet tagságát és megismételni a kifogásolt áprikisi döntéseket.
A most október 4-én megismételt közgyűlés alkalmat adott arra is, hogy az egyesület tavasszal módosított alapszabályában átvezessen a közgyűlés minden további aktuális változtatást. Így például a szervezet fő céljainak felsorolásából célszerű volt kihagyni a tervezett Duna-hídért való lobbizást, mert e programpont okafogyottá vált a Pentele-híd elkészültével. Helyére viszont bekerült a Dunaújváros térségében átvezetendő V0 vasútvonal és az ahhoz kapcsolódó vasúti híd, valamint a meglévő és a jövőben kiépülő infrastrukturális elemekre alapozott intermodális logisztikai központ megvalósulásának elősegítése. Ezentúl szerepel az alapszabályban az egyesület rövid neve, amely így hivatalossá válik: „HÍD” Egyesület. Megtörtént a szervezet címének pontosítása is (Vasmű út 41. III. 308. Az egyesületi tájékoztatást szolgáló médiák felsorolása is elmarad, a most jóváhagyott felületek sorában elsődleges az egyesület honlapja, a további megnevezés helyi nyomtatott és elektronikus médiákra szűkíti a felsorolást.
A második napirendi pont keretében Mészáros Géza, a jelölő bizottság elnöke ismételten előterjesztette az egyesület tisztségviselőire tett javaslatát, amit a jelenlevők (a megismételt közgyűlésen 39-en vettek részt) csaknem egybehangzóan megerősítettek. (Egyetlen szavazólapon szerepelt eggyel kevesebb, azaz 38 név).
A szavazás eredménye:
Elnökség:
Tiszteletbeli elnök: dr. Szabó Ferenc
Elnök: Rauf Pál
Társelnök: dr. Galambos Dénes
Ügyvivő: Rohonczi Sándor
Tagok: dr. Bognár László, Cserni Béla, Izsák Máté, dr. Kálmán András, Grabarics Gábor, Kroó Iván, Pintér Attila, Pintér Tünde, Poszpischil László, Stermeczki András, Varga István.
Képviselő testület: Rauf Pál, dr. Galambos Dénes, dr Kálmán András, Poszpischil László, Stermeczki András.
Választmány:
Elnök: Listár Tibor
Társelnök: Schreiner Béla
Tagok: Farkas Imre, Fejes László, Gombos István, Juhász Péter, dr. Kadocsa László, Kismoni László, dr. Lukács Péter, Márok Csaba, Rauf Norbert, Scheier Zsolt, Szabó Zsolt, Szabóné Lőrincz Ilona, Urbán László, Várai Róbert, Vörös Sándor.
Ellenőrző bizottság:
Elnök: Szabó Imre
Tagok: Horváth Erzsébet, Liha Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.