Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Április 11. 09:06, csütörtök | Helyi

Javaslatok: út a Csillagdombnál, parkoló a Széchenyi közben és hasonlók

Javaslatok: út a Csillagdombnál, parkoló a Széchenyi közben és hasonlók

Bizottság előtt: újrázhat a mohácsi lovas tábor, bölcsődei férőhelyszám bővítés, járdafelújítás, eligazító táblák, ilesz ballagási melléklet, újabb visszaszámlálás kijelzők, térfigyelő karbanta5rtás, Triatlon támogatás

Ülésezett szerdán (2019.04.10.) a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság 34 témában foglalt állást, melyek mintegy felében az április 18-i közgyűlés hozza meg a végleges döntést, többnyire a bizottságok állásfoglalását követve.

Előző héten a főépítészi fórumon panaszolta egy idős asszony, hogy az Újpentele városrész északi részén, a Szent György utca elképzelt folytatásában levő telkét ő, de mások sem tudják értékesíteni út és más közművek hiánya miatt. Tóth Kálmán szinte erre reagálva képviselői indítványában javasolta, hogy a Baracsi út, Toldi köz, Szilágyi Erzsébet út, Gőzmalom utca közti terület útépítési egyesített tervére és kivitelezésére kérjen árajánlatot az önkormányzat, beleértve a vízrendezést is. Támogatta az indítványt a bizottság.

Amiként támogatta a járdák rendbe hozását a Balogh Ádám a Köztársaság
a Martinovics és Építők u. egyes szakaszain 35 millió forint értékben, továbbá, hogy „Bartók Kamaraszínház” útbaigazító táblákat telepítsenek a város néhány pontján 1,7 millió forint ráfordítással. A Széchenyi közben (Szórád és Dózsa út belső udvara) csaknem 12 millió forintért parkolókat építget a DVG Zrt.

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ az önkormányzat mintegy 6 millió forintos támogatásával idén is biztosítja rászoruló általános iskolásoknak a Mohácsi Lovasklub nyári táboroztatását. Nyolccal bővíteni tervezik a Barátság úti Hétszínvirág bölcsőde férőhelyszámát az igénytöbblet miatt-

Az eddig említett témákról a közgyűlés. Néhány további itt említendő ügyben viszont a bizottság támogató szavazata elegendő a polgármester egyetértésével kiegészítve. Közéjüé tartozik a Dunaújvárosi Hírlap „Vén Diák” és „Vén Diák Junior” mellékletének támogatása (635 ezer Ft). A dunaújvárosi egyházközségek 2019. évi gyermektáborainak támogatására pályázat kiírása (keretösszeg 2 millió Ft.)

A Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület a 2019, július első vsárnapján megrendezni tervezett Aquqwius Triatlon versenyéhez 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kért az önkormányzattól, amit megszavazott a bizottság.
A forgalomirányító lámpák egy részéhez már korábban felszereltek Dunaújvárosban irányváltást előrejelző visszaszámlálót. Ezek a kiegészítő berendezések javítják a forgalombiztonságot. Most a bizottság megszavazta, hogy további két csomópontot lássanak el visszaszámlálóval. Ezek: Aranyvülgyi út Apáczai Csere János út - Dózsa Gy. út Kallos D. u- -
Dózsa Gy. út Táncsics M. u. – Magyar út Petőfi S út – Szórád M. út Esze T. u - Városháta tér Dózsa Gy. út – Vasmű út Épíők u. A költség 10 millió forint körüli.

Lejár a térfigyelő kamerarendszer karbantartásáról szóló szerződés idén július végén. A feladatra 3 cégtől kér ajánlatot városunk. A bizottságon elhangzott, hogy rémhír terjedt el egyes kamerák leszereléséről. Ezzel szemben a valóság az, hogy csak hitelesítési vizsgálat céljából történt az ideiglenes leszerelés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.