Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 02. 21:51, kedd | Helyi

Jöhet a tétmeccs!

Jöhet a tétmeccs!

Hasznos edzőmérkőzések után, első bajnoki mérkőzésükre készülnek a 2014/2015-ös szezonban lányaink.

A hosszú nyári felkészülés véget ért, s szerda (09.03.) este héttől már tétmérkőzésen kell bizonyítania csapatunknak, mely a Siófok elleni találkozóval kezdi meg az NB I-es bajnokság küzdelmeit.

A várhatóan nehéznek ígérkező idénykezdet előtt Mátéfi Eszter vezetőedző értékelteegyüttesünk felkészülését:

Sikeres felkészülés

Vezetőedzőnk többé-kevésbé elégedett volt a csapat nyári felkészülésével, s mint azt elárulta, sikerült az eltervezett feladataikat elvégezni, ugyanakkor a hajrában több kellemetlen sérülés is hátráltatta a közös munkát.
- Ezt gondolom, hogy jól sikerült a nyarunk, hiszen amit kitűztünk magunk elé ebben az időszakban, azt a munkát teljesíteni is tudtuk. A csapat tagjai nagyon becsületesen végigdolgozták a nyarat, nagyon hasznos edzőmérkőzéseken tudtuk csiszolni a játékunkat, s egészen a hajráig a sérülések is elkerültek minket. Az elmúlt időszakban komoly figyelmet fordítottunk arra, hogy az új játékosokat a lehető legjobban beépítsük a csapatba, s bár itt is jól haladunk, azért ez egy olyan folyamat, amely még nem ért véget. Sajnos a felkészülés utolsó időszakában már akadtak kellemetlen sérülések, amik hátráltatták a munkánkat, hiszen a válogatottból visszatérő Bulath Anita tíz napig nem edzhetett, s kihagyta a váci felkészülési tornát is, de úgy látom, hogy azóta már utolérte magát. Legutóbbi, csütörtöki edzőmérkőzésünkön Rádl Tímea bokaszalagja sajnos elszakadt, rá három hét múlva számíthatunk körülbelül, s az ő hiánya érzékenyen érinti a védőjátékunkat. A tegnapi edzésen Kamper Olívia panaszkodott derékbántalmakra, nem is tudott velünk gyakorolni, de nagyon remélem, hogy a holnap esti találkozón rá azért számíthatunk majd.

Végre tétmeccs

Mátéfi Eszter ezt követően rátért a holnap este hét órakor kezdődő Siófok elleni bajnokira, mely rendkívül nehéznek ígérkezik, ám a mieink célja nem lehet más, mint a győzelem megszerzése.
- A csapathoz hasonlóan én is nagyon várom már a bajnokságot, s a Siófok elleni holnap este hét órakor kezdődő találkozót. Az elmúlt szezonban igen magasra tettük a lécet magunk előtt, s az a célunk, hogy ezt idén is át tudjuk ugrani. Megnövekedtek az elvárások is velünk szemben, de az ellenfelek is komolyan erősítettek, így nagyon izgalmas és élvezetes szezon elé nézünk. Várhatóan ilyen lesz a holnapi, első bajnoki mérkőzésünk is, melyen az a Siófok látogat Dunaújvárosba, mely nagyon komolyan erősödött a nyári időszakban, hiszen olyan rutinos, nemzetközileg is jó játékosokkal erősítettek, akik a kritikus pillanatokban rendre az együttes segítségére tudnak sietni. Gondolok itt Nina Wörz-re, a világbajnok brazil Piedadére, de rajtuk kívül is nagyon sok jó játékosa van ellenfelünknek, akik komoly gondot okozhatnak mindenkinek.
Mátéfi Eszter éppen ezért nagyon kiélezett meccsre számít holnap, melyen a tavaly már bevált recept alapján szeretné megszerezni a két bajnoki pontot együttesével.
- Az már most biztos, hogy nagyon kiélezett csata vár ránk, melyen csak jó védekezéssel, valamint kiemelkedő kapusteljesítménnyel szerezhetjük meg a győzelmet. Ez jellemzett minket tavaly is, s most is ennek kell megadnia játékunk alapját. Ebből szeretnénk gyors indításokkal élni, vagy megfelelően, türelmesen felépíteni támadójátékunkat, ezt gyakoroltuk az egész nyáron. Ismerjük ellenfelünket, ahogy a siófokiak is tisztában vannak a mi képességeinkkel, hiszen a nyáron játszottunk már egymás ellen, ám az csak egy edzőmérkőzés volt, ahol még csak a gyakorlás volt az elsődleges cél, ám ezúttal már a bajnoki pontokért megy majd a harc, szóval nem gondolom, hogy a váci találkozóból túl sok következtetést le lehetne szűrni. Ahogy eddig, úgy most is nagyon számítunk lelkes szurkolótáborunkra, mely tavaly is sokat segített, remélem, hogy holnap este is nagyon sokan kilátogatnak majd a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, s buzdításukkal segítenek nekik abban, hogy itthon tudjuk tartani a bajnoki pontokat.

Címkék: DKKA, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.