Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Augusztus 29. 02:50, hétfő | Helyi

Újraélesztettek egy vízbe esett férfit

Újraélesztettek egy vízbe esett férfit

Szombaton éjjel a velencei kötélpályánál egy férfi a partról vízbecsúszott és elmerült. Társai előbb azt hitték viccel. Egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg a vízben elmerült férfit. Az eszméletlen férfi újraélesztését eg

A velencei kötélpályánál éjjel két biatorbágyi lakos fürdőzött, amikor arra lettek figyelmesek, hogy valami puffan. Azt hitték harmadik társuk viccel, de mivel 2-3 perc elteltével sem hallották az 56 éves férfi neszeit, segítségért kiabáltak. A segélykérést egy a parton arra haladó szabadidős rendőr őrmester meghallotta és a vízben keresni kezdte az elmerült férfit. A BRFK XVIII. kerületi rendőrkapitányság járőre megtalálta és a partra emelte az eszméletlen férfit és egy közben odasiető nővel együtt megkezdték a férfi újraélesztését, amit a helyszínre siető mentősök tovább folytattak. 22.45 perckor a mentők részleges életfunkciókkal szállították további ellátásra Székesfehérvárra a Szent György Kórházba.

 

Nem ez volt az egyetlen esemény szombaton a Velencei-tónál. Délelőtt egy bajba került vitorlást és kétfőnyi legénységét segítették partra a szolgálatban lévő vízirendőrök a Babtista Szeretetszolgálat Rescue 24 jelű mentőhajójával. A hajó orrvitorla kötele felcsavarodott, emiatt irányíthatatlanná vált. Délután a tó Templom-tisztás elnevezésű vízfelületéről egy szörföst segítettek partra. A szörf bumm-ja eltörött, a budapesti sportoló nem tudott partra menni. Nem sokkal ezt követően a Nagy-tisztáson egy felborult vitorlás és kétfőnyi legénysége igényelte a járőrök segítségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.