Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 03. 22:34, kedd | Helyi

Jubileumi évad a Bartókban

Jubileumi évad a Bartókban

Bár nem lesz a 60. évforduló ünneplése olyan nagyszabású, mint a félévszázados jubileumé, de mégis bőven kínál az új évadra csemegét a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.

Többek között ez hangzott el az új évadot beharangozó sajtótájékoztatón, amelyen az állandó társulat új tagjait is bemutatták. Vári Bertalan, a tánszínház új vezetője. Valószínűleg hamar és könnyen megkedveljük majd az új arcokat is.

Az új évad szeptember 21. (szombat) 18 órakor kezdődik a Bartók Kamaraszínház - Aulájában, ahol a MAGYAR DRÁMA NAPJA alkalmából FELOLVASÓSZÍNHÁZ

Szálinger Balázs: BECSVÖLGYE darabját láthatják: Oláh Zsuzsa (Jászai-díjas), Kiss Attila, Polgár Lilla, Tőkés Nikoletta, Gasparik Gábor, Farkas Erik előadásában.A rendező: FARKAS ERIK

Színes a bérleti kínálat: a főiskolásoknak, a középiskolásoknak, az általános iskolások közül az alsósoknak és a felsősöknek is van külön kínálatuk.

Az előző évadokhoz képest több bemutatóval, formabontó helyszínnel, tantermi projekttel, kávéházi csevegéssel színesíti a színház a repertoárt. A teátrum falain belül és kívül hat helyszínen kíván előadásokat létrehozni.

A Bartók és a FÜGE Produkció közös előadása a Splash, Scherer Péter rendezésében csak iskolákban látható. A színház aulájában a Bartók Orfeum zenés összeállítás várja az érdeklődőket, míg a presszóban rendhagyó irodalmi estekre készül a teátrum, amelyeket a meghívott középiskolás pedagógusok szerkesztenek.
A gyerekek és felnőttek számára, a „családi színház” jegyében született nagysikerű Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejáték után, a közös színházi élményét szeretné tovább erősíteni a teátrum Presser Gábor-Sztevanovity Dusan - Horváth Péter A padlás című félig mese félig musical bemutatásával.
Szikszai Rémusz színész-rendező egész estés előadást készít Szép Ernő két egyfelvonásosából, a Május és Az igazgató úr című művekből.
A Fiatal Alkotók Évadából megismert Hegymegi Máté végzős fizikai színházrendező állítja színpadra Moliere Amphytrion című vígjátékát, amelynek szövegét Szálinger Balázs, költő, drámaíró írja. Az előadás a korszerű színházi formanyelvet ötvözi vaskos népi humorral.
A Bartók Kamaraszínház tánctagozatának új művészeti vezetője Vári Bertalan a Verslábak című tánckölteménnyel mutatkozik be Dunaújvárosban. A megújuló táncszínház és a prózai tagozat közös előadása, a klasszikus magyar költők műveire és a kortárs zenére épül. Magyar Táncok címmel pedig önálló, nagyszínpadi produkciót készít az elismert táncművész, koreográfus a tánctagozattal. Vári Bertalan az eddigi munkáihoz híven látványos tánc show-t ígér a közönségnek.
A klasszikus szórakozást kedvelők számára kínál csemegét Robert Thomas Szegény Dániel! című bűnügyi komédiája, valamint az őszi évad első bemutatója, Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka.
A színház az előző évadban csatlakozott az Ádámok és Évák Ünnepének programsorozatához. A siker Dunaújvárosban sem maradt el, a város és a kistérség összesen tizenegy intézménye csatlakozott a kezdeményezéshez, több mint száznyolcvan középiskolás diák lépett a teátrum színpadára. A Bartók Kamaraszínház nagy örömére szolgálna, ha ezen nemes kezdeményezés a következő évadában is megvalósulhatna.

Címkék: bartók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.