Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 27. 23:34, kedd | Helyi

Újvárosi ügyek-bajok

Újvárosi ügyek-bajok

Elfogások, előállítások, ittas vezető, biztonsági intézkedések mellett, két helyszínes vagyon elleni bűncselekmény is adott dolgot a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőreinek az elmúlt 24 órában…

Kora reggel egy 26 éves ercsi kerékpárost igazoltattak a járőrök a Zrínyi Miklós utcában. A nő egy 16 éves fiú társaságában volt. Egyikőjük sem tudta magát igazolni, ezért adatmegállapítás céljából előállították őket az Ercsi Rendőrőrsre. Személyazonosságuk megállapítását követően szabadon távozhattak.

Lopást jelzett reggel egy előszállási ingatlantulajdonos. Udvaráról harminc kerítésoszlopot vitt el ismeretlen tettes úgy, hogy az oszlopokról a drótot elvágta. A lopási kár mellett tízezer forint rongálási kárt is jelzett a sértett. Közben kiderült, hogy a sértett leírást adott a lopott holmikról egy dunaföldvári színesfémátvevő helyen, mert ennek nyomán jelentkezett a kereskedő, hogy felismerte a lopott tárgyakat. Elmondta, hogy egy 17 éves fiú érkezett az édesanyjával és megpróbálták értékesíteni a feldarabolt oszlopokat, de nem vette át. A rendőrök előállították anyát és fiát, akik az oszlopokkal kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy megelőző nap vették azokat fiatal gyerekektől Előszállás területén. Mivel azonban nem tudtak túladni rajta a település határában eldobták az oszlopokat. Gyanúsításuk terhe mellett a rendőrség tovább folytatja az eljárást a lopás ügyében.

Családi ház betörést jeleztek Ercsi, Egressy utca egyik ingatlanáról hétfőn délelőtt. Az elkövető a bejárati ajtót feszítette fel. Televíziót, játékkonzolt és hat radiátort vitt el. A sértett kára elsődleges becslés szerint hatszázezer forint.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság mellett a Balatonfüredi Rendőrkapitányság is kereste azt a 28 éves dunaújvárosi férfit, akit kora délután az Esze Tamás utcában igazoltattak a járőrök. A férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság eltűntként körözte azt 26 éves polgárdi lakost, akire Pusztaszabolcs területén a Szabolcs liget 50. szám előtt figyeltek fel. Állapotára tekintettel mentővel a Szent Pantaleon Kórház pszichiátriájára szállíttatták.

Később Dunaújváros, Szent István utcába kértek járőrt. A Református egyházközösség tulajdonában lévő templom tetejéről rézlemezek tűntek el. Százezer forint az egyház kára. A tolvajok felkutatására nyomozást rendeltek el.

Este negyed hatkor egy iváncsai testvérpárt állítottak meg a járőrök a Pusztaszabolcsot Besnyővel összekötő úton. A 22 illetve 23 éves férfi vasúti korlátokat cipelt. Kiderült, hogy a korlát a vasúttársaságé, ebből törtek le ismeretlenek egy kétméteres darabot. A két férfit előállították a lopás vétség miatt, amit tagadtak. Az eljárás tovább folyik velük szemben.

Ezzel egy időben Dunaújváros, Rákóczi téren egy 16 éves fiút igazoltattak a rendőrök. A fiút, mint az az intézkedés során megállapítást nyert eltűntként keresték. Mezőfalvára vitték a gyermekotthonba.

A Gábor Áron utca egyik földszinti lakása előtt három férfi verekedett össze. A bejelentés szerint egy 27 éves dunaújvárosi férfi 25 éves barátjával volt barátnője jelenlegi barátjának a lakcíméhez ment, ahol aztán a társasház előtt megverték az új barátot. A sértettet kórházba szállították ellátásra, ahol megállapították, hogy nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. A fejét ért ütések miatt azonban súlyos testi sértés kísérlet miatt indult az ügyben büntetőeljárás, mely eljárásban gyanúsítottként hallgatták ki a két bántalmazót. Felmerült azonban, hogy a sértett provokálta a verekedést, mi több ő ütött először, ezért az ellentmondások tisztázása még a hatóságra vár.

A Papírgyári úton 18.47 perckor ittas járművezetővel akadt dolguk a rendőröknek. Az 59 éves újvárosi sofőr ellen közigazgatási feljelentéssel éltek a járőrök.

Éjjel egy kulcsi férfihez kértek mentőt. A 36 éves férfi családjával szemben agresszíven viselkedett, e mellett öngyilkossággal fenyegetőzött. Önmaga és környezete biztonsága érdekében a kórház pszichiátriai osztályára szállították.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.