Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. December 12. 07:53, hétfő | Helyi
Forrás: Dunaújvárosi Főiskola Kommunikációs szak

Kapcsolódj ki, kirándulj!

Kapcsolódj ki, kirándulj!

Mindenhol olvasható, hallható, hogy mennyire fontos a kirándulás, utazgatás, az országunk rejtett, avagy rejtetlen szépségeinek megtekintése, feltárása. Elgondolkodtató, hogy ilyen anyagi helyzetben és üzemanyag árak mellett, ki az, aki meg

Persze, sokan mondják, hogy „ááá nyáron nem megyünk nyaralni, mert most nem tehetjük meg. Nem állunk úgy anyagilag.”

Ez egy rossz kifogás! Vagy az nem számít kirándulásnak, ha elmegyünk a 100 km-re lévő nagyszüleinkhez a téli szünetben?! Kérdezem én! Ha szóba kerül a nyaralás, telelés, kirándulás, kikapcsolódás, relaxálás, miért kell egyből külföldön gondolkodni és a világ másik végére vágyódni? Elvileg nem mindenki teheti meg, hogy a jövedelmét drága repülőjegyekre és miegymásra költse. Emlékszem, amikor édesanyám mondta, hogy „kislányom akkor a nyári szünetben mehetsz Németkérre a papáékhoz ” azt hittem kiugrok a bőrömből örömömben. Sosem gondoltam azt, hogy nekem feltételen tengerpart mellett kell kibírnom a 40 fokos hőséget, inkább rohangáltam mezítláb az udvaron és jéghideg vízzel locsoltuk egymást a testvéreimmel és unokatestvéreimmel.

Nekem azok a napok voltak igazán élmény dúsak, amiket Németkéren tölthettem. Nyaraltam, kikapcsolódtam, és persze kirándultam is! Mindig elmentünk az erdőbe sétálni, gombát szedtünk, etettük a vaddisznókat, aztán szépen hazasétáltunk együtt leültünk enni, és olyan jóízűen soha máskor nem tudtam enni, mint a nagyszüleimnél!
Én arra buzdítok minden fiatalt, velem egykorút, hogy ne a számítógép előtt töltsétek el az időtöket! Van sokkal hasznosabb időtöltés, menjetek el barátaitokkal sétálni, beszélgetni és élvezzétek a szabad levegőt! Menjetek el a nagyszülőkhöz, a távoli rokonokhoz, és kiránduljatok ott, pihenjetek és töltődjetek fel energiával!

Fodor Enikő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.