Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Február 01. 18:03, kedd | Helyi

Kell a párbeszéd - három fórumot szervezünk

Kell a párbeszéd - három fórumot szervezünk

Az Újtelepet és a Béke városrész északnyugati részét magába foglaló 9. számú választókerület megüresedett önkormányzati helyére időközi választást írt ki a helyi választási bizottság. A március 6-i időközi választás MSZP á

Őszinteség, szakmaiság, párbeszéd a tavaly meghatározott politikai elvünk és célkitűzésünk. Meghirdetett elveink ma még aktuálisabbak, hiszen a párbeszéd szinte teljesen eltűnt a hatalmat birtokolók gyakorlatából. Ezzel kezdte mondandóját Pintér Attila helyi pártelnök, aki néhány mondatban bírálta a város mai irányítóinak tevékenységét, kiemelve azt, hogy a fejlesztési források felélése folyik. Mind többen ismerik fel, hogy zsákutca az ilyen várospolitika, amit jelez, hogy a nehezített körülmények ellenére körülbelül kétszer annyi kopogtató cédulát sikerült összegyűjteni, mint tavaly ősszel. Végül arra kérte a 9. számú választókerületben élőket, hogy március 6-án szavazatukkal támogassák Tóth Kálmánt.

A képviselőjelölt, Tóth Kálmán azzal kezdte, hogy szereti Dunaújvárost, nyolc éven át dolgozott már a város képviselőtestületében, továbbá annak sportvizottságában. Baloldali értékeket valló, szakmaiságra törekvő ember vagyok, mondta magáról, aki fontosnak tartja, hogy megismerje választóinak véleményét, hogy azt képviselhesse várospolitikusként. Az sem mellékes, hogy a választók is megismerjék elképzeléseit. Evégett Tóth Kálmán az interneten az alábbi (ideiglenes) című honlapon: http://tothkalman.ewk.hu/ is megszólítja reménybeli választóit, továbbá február közepén három fórumot is szervez, mert a párbeszéd híve. Tervezi a választókörzet bejárását, minél több lakos felkeresését is, már amennyire az idő ezt lehetővé teszi.

Egy kérdésre válaszolva említette, hogy a közgyűlés sportbizottságában eltöltött nyolc év bőséges ismeretet és tapasztalatot adott. Noha a mai helyzet más, mint amire „a városi sport aranykorában” lehetőség nyílott, de ma is többet lehetne/kellene tenni, hiszen jól ellátott sportlétesítményekkel Dunaújváros. Megítélése szerint a két legfontosabb teendő a város sportlétesítményeinek fenntartása és a sportiskola, a sportolói utánpótlás nevelés. A focira térve pedig megjegyezte, hogy az önkormányzat erejéhez mérten támogatja a labdarúgást. A Pálhalma a stadionban játssza hazai mérkőzéseit. A Pálhalma második félévi szereplésétől függ, hogy a következő szezonban lesz-e NB II-es csapata városunknak. Ő személy szerint bízik abban, hogy lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.