Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Február 05. 09:43, szombat | Helyi

Képek, interjúk, történetek 400 oldalon: Jubileumi Almanach

Képek, interjúk, történetek 400 oldalon: Jubileumi Almanach


Büszke önálló főiskolájára Dunaújváros. És hűséges azokhoz, akik ide jöttek, vagy innen indultak a nagyvilágba. Sváby András fogalmazott így bevezetőjében, amikor bemutatta a tíz, illetve fél évszázados jubileumát ünnepelő Duna

„Kerekasztal” melletti beszélgetés keretében (ami tulajdonképpen egy hosszú asztal melletti múltidézés volt) Sváby András mutatta be a tavaly elkészült 400 oldal terjedelmű Jubileumi Almanachot a Dunaújvárosi Főiskola Sport- és rendezvénycsarnokában. A tekintélyes méretű könyv arra hivatott leginkább, hogy megőrizze a főiskola jeles történéseit és más eseményeit az utókor számára és természetesen mindazok számára, akik (akár régebben, akár ma) a felsőoktatási intézmény falai között tanultak.

A közel háromórás múltidéző, sziporkázó sztorikat is felvonultató beszélgetés élvezetes műsor volt mindazoknak, akiknek bármiféle közük volt, van a Dunaújvárosi Főiskolához. Amelynek építését 1953-ban kezdték el, igaz, akkor még csak felsőfokú kohóipari technikumként. Negyven éve már annak is, amikor megkezdhette első főiskolai tanévét az intézmény és 10 éve önálló a Dunaújvárosi Főiskola.

A „kerekasztal” beszélgetés résztvevői azok közül kerültek ki, akik tevőlegesen – akár oktatóként, akár városvezetőként, akár a főiskola önállóvá válását segítő politikusként, akár az almanach szerkesztőjeként – markáns formálói voltak a ma ismert Dunaújvárosi Főiskolának.

A visszaemlékezők: Almási Zsolt, dr. András István, Besenyei Lajos, dr. Bognár László, Cserna Gábor, dr. Farkas Péter, dr Fercsik János, dr. Kadocsa László, dr. Kálmán András, dr. Kiss Endre, Nagy Gábor, Nyulasi Zsolt, Pazaurek Piroska, dr. Szántó Jenő, Tóth Ferenc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.