Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 09. 10:04, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Kerekesszéket kapott a mozgáskorlátozott malac

Kerekesszéket kapott a mozgáskorlátozott malac

Kerekesszékes lett egy mozgáskorlátozott kismalac egy állatorvosnak köszönhetően Floridában.

Az állat születési rendellenesség miatt kétlábú, a hátsó végtagjai hiányoznak, ezért mellső lábaival húzkodja magát, ha éppen nem kocsival "jár". A malacot első gazdája elaltatni vitte az állatorvoshoz, mert úgy gondolta, hogy csak kínlódna egész életében.
Az állatorvos azonban arra kérte, hogy inkább adja neki a kis disznót, megígérve, hogy minden tőle telhetőt megtesz érte. Fia még aznap este átalakította egy gyermekkori játékát a malac számára kerekesszéknek. Az állat hamar beletanult, az orvos pedig lefilmezte és közzétette a videót az interneten, aminek eredményeként egy New Hampshire-i cég elkezdett tartósabb toló-, pontosabban "húzókocsit" - az állat mellső lábaival húzza magát - készíteni a malacnak.
A malac egyáltalán nem olyan kövér, hogy gurul: alig két kilós, ám idővel várhatóan negyedmázsásra cseperedik, és jó pár kerekesszéket fog kinőni. Nem disznóólban él: szobamalacként tartja otthonában az állatorvos - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.