Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Január 31. 08:01, kedd | Helyi sport

Keserves, küzdelmes, de siker

Keserves, küzdelmes, de siker

Megszenvedett a tegnapi kiütés után a Brassó gárdájával a Dab.Docler együttese a MOL Liga elődöntőjének második napján Dunaújvárosban. Az Acélbikák kétgólos hátrányból is fordítottak, végül 5-4 arányú győzelmet arattak, s 2-0-


A MOL Liga elődöntőjének második mérkőzése várt hétfő este a DAB hokisaira, akik este hét órától a tegnap alaposan helyben hagyott Brassó gárdáját látták ismét vendégül Dunaújvárosban.

Erős kezdés, majd visszaesés

Az Acélbikák úgy is kezdték a mérkőzést, ahogy a hazai szurkolók remélték, s már az első percekben lerohanták ellenfelüket, melyet csak Polc kapus sorozatban bemutatott bravúrjai mentettek meg a gyors hazai találattól. A vendégek hálóőre az első öt-hat percben négy ajtó-ablak helyzetben is hárítani tudott, s amikor már ő is verve volt, akkor az irányzékba csúszott hiba. A nyolcadik percben aztán megtört a jég, miután egy, a brassói kapu mögött megszerzett koronggal Pavuk léphetett vissza a ketrec elé, s közeli lövése átcsorgott Polc kapuson, így sikerült megszerezniük a hazaiaknak az előnyt (1-0).
Ahogy egy napja, a brassóiak azonnal támadásba lendültek az első hazai találat után, s mint tegnap, úgy ezúttal is siker koronázta erőfeszítéseiket, ugyanis Zsók Levente passzát Antal Zsombor ütötte közelről Sevela mellett a hálóba. Az újvárosiak láthatóan meg is zavarodtak a kapott góltól, így nem sokkal később jött a második brassói csapás, melyet egy nagy védelmi hiba után szerzett Peter Barinka, így máris a hazaiak futhattak az eredmény után (1-2). A harmadból hátralévő időben sokat dolgoztak az Acélbikák az egyenlítésért, akadtak is lehetőségeik bőven, ám Polc eszén továbbra sem tudtak túljárni, vagyis a vendégek vonulhattak egyfás előnnyel a pihenőre.

Még mindig hátrányban

A második felvonás nagyon rosszul indult a piros-fehérek számára, mert előbb Peterdi hagyott ki egy nagy ziccert, majd gyorsan emberhátrányba is kerültek, s bár ezt még kivédekezték, ahogy kiegészültek, ismét jött egy védelmi baki, melyből Varga már a harmadik brassói gólt szerezte (1-3). A vendéglátók persze nem adták fel a küzdelmet, s a harmad derekára már óriási fölényben játszottak, hiába sikerült több kiállítást, valamint egy büntetőt is kiharcolni, az ihletett formában védő Polc rendre túljárt a DAB csatárainak eszén. Galanisz kihagyott rávezetése után azonban kettős előnybe kerültek a Lundh-tanítványok, akik ebből már szépíteni tudtak: Galanisz kapu elé passzolt korongját Gröschl csúsztatta a kapuba, így újra nyílt volt a meccs (2-3).
A hazai gólra azonban a vendégeknek is volt válaszuk, hiszen a 38. percben ezúttal ők játszhattak emberfórban, s mivel a kapu mellett helyezkedő Rajcakot nem igazán vették komolyan a Bikák, a brassói légiós éles szögből, fonákkal lőtte ki a felső sarkot, ismét kétgólosra növelve ezzel az erdélyiek előnyét (2-4). Az Acélbikák ekkor sem törtek össze, hanem óriási támadássorozatba kezdtek, melynek végén Kiss Ákos vágta nagy erővel az üresen hagyott kapuba a pakkot, így nagyon izgalmas utolsó felvonás elé néztek a meccsre kilátogató drukkerek (3-4).

Szoros, de győzelem

A harmadik etapot egy gyors brassói emberelőnnyel kezdték a csapatok, ám a vendégek semmi veszélyt nem tudtak jelenteni Sevela ketrecére sőt, egy szép ellentámadás végén Azari és Galanisz játszották teljesen tisztára magukat a brassói kapu előtt, s a szép támadást előbbi fejezte be emberhátrányos találattal, újra egál, s kezdődhetett minden elölről (4-4). A folytatásban érezhetően óvatosabb játékra váltott mindkét gárda, ám a védelmek megingásaiból a hazaiak és a vendégek előtt is adódott több lehetőség, ám egészen az 52. percig nem született meg az újabb gól.
Ekkor azonban Vaszjunyin ugorhatott ki egy remek átadással, aki előbb bevárta a támadáshoz felzárkózó csatártársait, majd fonákkal Somogyi elé passzolt, s a fiatal támadó szintén fonákkal, hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe, így bő kétharmadnyi játékidő után ismét a Dab.Docler állt közelebb a sikerhez (5-4). A hátralévő idő óriási izgalmakat hozott, hiszen a vendégek minden erejüket mozgósították az egyenlítésért, ám emberelőnyben is "csak" kapuvasig jutottak, így hiába hozták le kapusukat is a véghajrában, nem tudták beütni ötödik találatukat, így ezúttal is az Acélbikák örülhettek a győzelemnek, s kétmeccses előnyből várhatják a csütörtöki, harmadik mérkőzést, melyre már Brassóban kerítenek sort a csapatok.

A siker a lényeg

Érthetően megkönnyebbült a mérkőzés után a DAB vezetőedzője, Stephan Lundh, aki elsősorban tanítványai hozzáállását és küzdőszellemét emelte ki, mint a győzelem kulcstényezőjét.
- Igazi playoff-mérkőzést játszottunk a remekül felkészített Brassóval, melynek első két harmadában rengeteget lőttünk kapura, nagyon sok helyzetünk volt, de a vendégek lényegesen pontosabbnak bizonyultak a kapu előtt, hiszen míg mi negyvennél is többször próbálkoztunk, addig ők tizenhat lövésből szereztek négy találatot. A csapat azonban ma is bizonyította, hogy remek sportemberekből áll, hiszen egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, s nagyon kemény munkával sikerült előbb egyenlítenie, majd a győzelmet jelentő gólt is megszereznie. Kemény mérkőzés volt, nagyon fontos győzelmet arattunk, ám a párharcnak még nincs vége, továbbra is keményen kell dolgoznunk ahhoz, hogy idegenből is győzelemmel térhessünk majd haza.

Dab.Docler – Corona Fenestela Brasov
5-4 (1-2, 2-2, 2-0)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Velebny, Azari 1 (1), Galanisz (2), Peterdi, Hegyi, Pozsgai, Somogyi 1, Mihalik (3), Vaszjunyin (1), Jobb D., Kiss D., Gröschl 1, Pavuk 1, Szappanos (1), Lencsés, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Papp V., Kiss Á. 1.
Vezetőedző: Stephan Lundh.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: