Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Február 10. 19:48, szerda | Helyi

Két nappal késleltetett döntés a közvilágítás javításáról

Két nappal késleltetett döntés a közvilágítás javításáról

A Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdai (2016.02.10.) nyílt ülése 40 napirendi pontot tárgyalt, közte a gyalogátkelők fényerő-növelését is, ám ennek vitája személyeskedéssé torzult.

A bizottsági ülés legfontosabb témája a januárban elfogadott sarokszámokra alapozva az elkészített idei költségvetési javaslat bemutatása és véleményezése volt. A költségvetés végső jóváhagyása a jövő csütörtöki közgyűlés feladata lesz. A bizottsági napirendi pontok mintegy felére a jövő heti közgyűlés tesz pontot, így például öt újabb bérlakás szakember-lakássá alakítására, néhány újabb pályázaton való önkormányzati részvételre, a Limes Szövetséggel összefüggő turisztikai fejlesztésre, a Pedagógiai Szakszolgálatnak új telephely kijelölésére, a sportlétesítmények bérleti díjának újra szabályozására, két ipari parki terület megpályáztatására. A többi napirendi pont polgármesteri határozat-tervezet előzetes véleményezése, melyek többsége korábbi önkormányzati támogatás elszámolásának jóváhagyása.

Ám egy ilyen napirendi pont megtárgyalása majdhogynem kiverte a biztosítékot.

Az előterjesztés arról szólt, hogy a felkért három cég melyikének az ajánlatát fogadja el a kijelölt gyalogátkelőhelyek megvilágítása fényerő-bemérésére, valamint a mérést követően a fényerő-növelésre.


E napirendi pont tárgyalásánál szót kért Pintér Tamás, aki elsőként azt kérdezte, hogy miért van szükség fényerő mérésre, hiszen történt ilyen mérés a közvilágítási rekonstrukciót követően, amit a Fako Data Kft. végzett el. Ez rendelkezésre áll. A hivatal viszont másik három cégtők kért ajánlatot amelyek közül a fénymérésekre vonatkozóan a legolcsóbb 1 millió 320 ezer forint + áfa. Szerinte kidobott pénz lenne újból elvégeztetni a fénymérést.


Lőrinczi Konrád, aki a bizottsági ülést vezette Hingyi László elnök távollétében, azt válaszolta, hogy nem szavaztathat másról, mint amit az előterjesztés tartalmaz. Szó szót követett, volt, aki feltételezte, hogy esetleg nem azonos a korábbi mérés és a bekért ajánlatok műszaki tartalma, Lőrinczi Konrád siettette volna a döntést, hogy mielőbb elkezdődhessen a megvilágítás kijavítása. Szó szót követett eltelt negyedóra, amikor Pintér Tamás meglebegtette a hűtlen kezelés fogalmát, ha a bizottság mellőzi a korábban elvégzett mérés figyelembe vételét, mire ingerült válaszok kezdtek röpködni, a vita vezetője pedig a napirendi pont levételét azzal, hogy az idővesztés rövidítése érdekében pénteken 9 órára összehívta a bizottsági ülést a mielőbbi döntés érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.