Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 09. 15:27, szerda | Helyi
Forrás: Pálfi-Németh Tünde, DMJD önkormányzati sajtószóvivő

Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt

Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt

Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt december 11-én és 12-én. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet 400 önkéntese várja majd az adományokat a Tesco 111 áruházában.

A cél 50 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése, mellyel több mint 10 ezer családnak lehet szebb a karácsonya. A Vöröskereszt adománygyűjtő akciója a 1359-es adományvonal felhívásával is támogatható. Megyénkben 4 helyszínen (Dunaújváros,Bicske,Székesfehérvár,Sárbogárd) lehet leadni a tartós élelmiszer csomagokat.
A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a humanitárius szervezethez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma.
A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.
Csatlakozzon Ön is a Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogásához és segítse szebbé tenni a rászoruló családok karácsonyát!
A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 11-én és 12-én a Tesco 111 áruházában gyűjtik az adományokat. A Vöröskereszt 400 önkéntese olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket gyűjt, melyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak. Megyénkben 4 helyszínen várja az adományokat a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete.
A hazai legnagyobb humanitárius szervezet abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a vásárlók támogatásával 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget.
Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeteink juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.
A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.