Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 08. 11:29, kedd | Helyi

Kevés már az alacsonyan termő gyümölcs.

Kevés már az alacsonyan termő gyümölcs.

Immár hagyomány! Harmadízben adták át a Kistérségi Innovációs Díjakat a főiskolán a Tudomány Hete rendezvénysorozat első napja plenáris ülésén.

Szemléletes idézettel érzékeltette a napjainkra jellemző helyzetet dr. Nikodémusz Antal, az NGM főosztályvezetője amikor előadásában azt mondta: „Amerika megette az alacsonyan termő gyümölcsöket.” A példa arra értendő, hogy a múlt században megismert és feltalált megoldásokat a nyugati világ tömegtermeléssel már a maga javára hasznosította. A „magasabban termő” azaz nehezebben elérhető gyümölcsök leszedéséhez már jóval több fáradság, új megoldások, azaz sok-sok innováció kell!
Az innováció fontosságának jegyében nyílt meg idén a Dunaújvárosi Főiskola 2011. évi Tudomány Heti rendezvénysorozata, amit a köszöntőt követően dr. Greiner István, a Magyar Innovációs Szövetség általános elnökhelyettese vezetett be meglehetősen szenvedélyes hangvétellel, aminek oka a terület szabályozásának és támogatásának nem kellően preferált és túl-bürokratizált állapota. Kolossváryné dr. Juhász Györgyi, a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezető-helyettese pedig „K+F és innovációs pályázati lehetőségek az Európai Unióban címmel arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy létezik több milliárd euró innovációt serkentő pályázati lehetőség, de kiderült, hogy az elnyerhetőség nem könnyű a teljesítendő feltételek és előírások sokasága okán. Mindeme" bevezető" után került sor a Dunaújvárosi Kistérségi Innovációs Díj-ak átadására. Alapítása óta immár harmadízben részesültek Dunaújvárosban ilyen elismerésben és megbecsülésben az új megoldásokat felvonultató cégek, főiskolai hallgatók és intézmények.i.
A vállalkozói kategória díját a Momert Zrt. érdemelte ki. (első képünk)
A Fixi – Momert WI-FI body scale egy többfunkciós egészségügyi mérleg koncepcióját fejlesztette ki, amely vezeték nélküli technológián alapuló berendezés és a prototípus modell kezdeti fejlesztési fázisában van.
A díjat dr. Greiner István a MISZ általános elnökhelyettese és dr. Lukács Péter, a Dunaújvárosi Kistérségi Innovációs Tanács társelnöke adták át.
A diák kategória díját Horváth Botond kapta meg.
A Dunaújvárosi Főiskola Mérnök Informatikus szakának hallgatója, Horváth Botond részt vett a főiskola informatikai intézetében működő vírusvédelmi kutató laboratórium kialakításában. Pályázata – amellyel nyert - „Vírusirtók nagyszámú és gyorsan változó internetes kártevők környezetének off-line szimulálása”.
A díjat dr. Nikodémus Antal, az NGM főosztályvezetője és dr. Kadocsa László, a Dunaújvárosi Kistérségi Innovációs Tanács társelnöke adták át.
Oklevelet kapott a kategóriában Katona József, akinek a pályamunkája a „Kvantitatív EEG alkalmazása mobileszközök gondolatvezérlése” címet viselte.
Az intézményi kategória díját az Egészségmegőrzési Központ érdemelte ki.

Dunaújváros Egészségmegőrzési Központja egészségvédelmi és mentálhigiénés feladatokat lát el Dunaújváros oktatási, egészségügyi és szociális intézményeiben, valamint a lakosság körében. Díjazott projektje: „Innovatív eljárások a gyermekvédelem területén.”
A díjat Kolossváryné dr. Juhász Györgyi, a NIH főosztályvezető-helyettese és dr. Lukács Péter, a Dunaújvárosi Kistérségi Innovációs Tanács társelnöke adták át.
Oklevelet kapott a kategóriában aBánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola az „e Tool CNC (CNC-berendezés-karbantartó technikus eLearning képzés) projektjéért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.