Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 14. 19:47, csütörtök | Helyi

Kézilabda: célok és jövőkép

Kézilabda: célok és jövőkép

Újra a bajnokság legjobb négy gárdája közé vágyik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női csapata.

Kötetlen beszélgetésre várta csütörtök délután a sajtó képviselőit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetősége, melyen Radulovics Bojana szakmai vezető, valamint Szemenyei István ügyvezető számolt be az együttessel kapcsolatos információkról.

Együttműködési lehetőségek

A remek hangulatú összejövetelen megtudhattuk, hogy a bajnokságra készülő DKKA csapata az elmúlt két napot Zánkán töltötte, ahol egy kiválóan sikerült, újoncavatással összekötött csapatösszetartó tréningen vettek részt a lányok. Az együttes tagjai ma délelőtt tértek haza, s holnaptól már tovább folytatják felkészülésüket az új szezon küzdelmeire. Szemenyei István megosztotta tapasztalatait az a csapat viborgi edzőtáborával kapcsolatban, kiemelve, hogy rendkívül jól sikerült a dániai "túra", mely után elhatározott cél, hogy a jövőben is szorosan együtt tudjanak működni vendéglátójukkal.
Ügyvezetőnk három pontban határozta meg az együttműködés lehetőségét, mely szerint edzőtáborokkal, tornákkal, felkészülési mérkőzésekkel segítenék egymást a csapatok, így határozott céljuk, hogy jövőre az akadémisták lássák vendégül a Viborg együttesét, s utánpótlás csapatait is. Emellett egyfajta szakmai együttműködést is ki szeretnének alakítani a dánokkal, ami azt jelenti, hogy a két klub edzői tanulmányutakon cserélnének egymással tapasztalatot. A harmadik, legizgalmasabb mód az együttműködésre az lenne, hogy a tehetséges játékosok számára lehetőséget biztosítanának arra mindkét oldalon, hogy egyfajta csereprogram keretében fél évre, vagy akár egy szezonra a másik együttesnél készülnének. Ennek kidolgozása talán a legnehezebb feladat, ám ezen is munkálkodik a csapat vezetése.

Szurkolói kedvezmények

A közelgő bajnoki idénnyel kapcsolatban megtudhattuk, hogy az idei szezonra nem változnak a csapat hazai mérkőzéseire szóló bérletárak, vagyis a felnőtt bérletet 10000, míg a diák és nyugdíjas bérleteket 5000 forintért válthatják meg azok, akik meg szeretnék tekinteni a DKKA összes hazai találkozóját. A jegyárakkal kapcsolatban annyi változás lesz az elmúlt évhez képest, hogy a felnőtt belépő 1600, míg a diák és nyugdíjas jegy 800 forintba kerül majd, ám a csapat vezetése azzal kedveskedik a törzsszurkolóknak, hogy azok, akik dunaújvárosi lakcímkártyával rendelkeznek, valamint az első bajnoki fordulóig kiváltják szurkolói kártyájukat, azok ötven százalékos kedvezményben vásárolhatják meg belépőiket.
Mint azt ügyvezetőnk elárulta, a szakhatóságok megtartották szokásos bajnokság előtti "bejárásukat" is, mely után eldőlt, hogy az új idényben több változásra is sor kerül majd a nézőtéren. A tavaly tapasztaltak alapján a dunaújvárosi B-közepet, valamint a vendégszurkolókat, hálóval/plexivel kell elválasztani egymástól, s megszigorodik a beléptetési rend is. A drukkerekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy felkerült csapatunk mezére a Red Alert szurkolói klub logója is, s vezetés nagyon bízik abban, hogy ennek fejében az egész szezonban kiváló hangulatban játszhat együttesünk a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Cél a legjobb négy

S, ha már a sportcsarnok szóba került, szintén nagyon fontos információ az is, hogy várhatóan november-december környékén kezdődnek meg a felújítási munkálatok a DKKA otthonában, ami azt jelenti, hogy az eredményjelző, a vizesblokkok, a világítás a légtechnika, illetve a szigetelés, valamint a pályaborítás is megújításra kerül. A szurkolókat érintő technikai információ még, hogy a szezonbérleteket jövő héten keddtől lehet megváltani a klubház irodájában. A szezonkezdetre hangolva tanévnyitó utcabálon találkozhatunk együttesünk tagjaival augusztus 21-én. A késő estébe nyúló rendezvényen este fél héttől lesz lehetőség arra, hogy felnőtt együttesünk játékosaival találkozzanak a résztvevők a mozi téren, míg este kilenc órától a Neoton együttes szórakoztatja majd a nagyérdeműt.
Augusztus 23-án és 24-én a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezik meg a Kohász Kupát, mely újabb remek alkalmat biztosít Mátéfi Eszter tanítványainak a csapatjáték csiszolására. Mint azt Szemenyei István elárulta, a klubvezetés csak a bajnokság előtt szerette volna meghatározni azokat a célokat, melyeket az együttes elé tűz, ám a csapat tagjai megelőzték őket, hiszen elmondásuk alapján egyértelműen az a céljuk, hogy idén is a legjobb négy közé kerüljenek a bajnokságban, s ehhez az együttes vezetése igyekszik minden feltételt biztosítani.

Címkék: DKKA, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.