Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 06. 19:10, szerda | Helyi

Kézilabda: Hasznos dán túra

Kézilabda: Hasznos dán túra

Rendkívül hasznosnak ítélte az együttesünk mögött hagyott dániai felkészülést Mátéfi Eszter vezetőedző, hiszen az eltervezett munkát sikerült elvégezni Viborgban.

Viborgban edzőtáborozott az elmúlt héten felnőtt együttesünk, míg az utánpótlás csapataink közül az ifjúságiak és a juniorok is egy rendkívül erős nemzetközi tornán vettek részt. Az eredmények ismertek: Ferlingék két edzőmeccset is játszottak a nagy fizikai terhelés mellett, az ifjúságiak a negyedik helyen végeztek, míg a juniorok megnyerték a Generation Handball elnevezésű rangos utánpótlás megméretést.

Elégedettségi mutatók

Együtteseink hazaérkezését követően természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy miként értékeli Mátéfi Eszter vezetőedző az együttes mögött hagyott időszakot, s mint azt felnőtt csapatunk szakmai vezetője elárulta, minden szempontból hasznosnak bizonyult a Viborgban eltöltött egy hét.
- Nagyon kellemes és eredményes egy hét van mögöttünk, hiszen más környezetben, új impulzusokkal megérintve tudtunk nagyon jó körülmények között dolgozni. Az edzőtábor első felében nagyon komoly fizikai terhelést kaptak a lányok, míg szerdától már egyre többször került kézbe a labda is. Az első és második napon hat edzésünk volt, a harmadikon egy délelőtti gyakorlás után mérkőztünk meg az Ajax Koppenhága csapatával, majd a viszonylag lazább csütörtök után pénteken újabb egy edzés, valamint a Viborg elleni felkészülési találkozó várt a csapatra. A dánokkal egyébként volt egy közös edzésünk is, ami remekül sikerült, látszott a lányokon is, inspirálja őket az, hogy egy ilyen jó csapattal készülhetnek együtt.
Vezetőedzőnk elégedett volt a játékosok hozzáállásával, s mint azt elmondta, igyekeztek nyomon követni az utánpótlás együttesek teljesítményét is.
- Rendkívül jól dolgoztak a játékosok, egy rossz szavam nem lehet a hozzáállásukra, s ennek is köszönhetően el tudtuk végezni azt a munkát, amit erre a hétre kitűztünk magunk elé. Közben figyelemmel kísértük az utánpótlás csapatok teljesítményét is, s mind az ifjúságiak, mind a juniorok eredményeire nagyon büszkék vagyunk, utóbbiak győztes döntőjét például az egész csapat a helyszínen szurkolta végig. Mindent összevetve tehát nagyon jól alakult a viborgi túránk, külön öröm, hogy sérülés nélkül megúsztuk ezt az időszakot, s biztos vagyok abban, hogy az elvégzett munka kamatozni is fog számunkra az új bajnoki idényben.

A munka folytatódik

A vasárnapi hazaérkezést követően hétfőre szünnapot kaptak játékosaink, ám kedden már újabb gyakorlásokat vezényelt a csapatnak Mátéfi Eszter, aki érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy miként folytatják a felkészülést a közeljövőben.
- A hétfő a regenerálódásé, a pihenésé volt, ám keddtől már újra munkába álltunk, hiszen bőven akad még feladatunk. A hét második napján kettőt, ma egyet edzettünk, csütörtökön újabb két gyakorlás vár a csapatra, míg pénteken egy délelőtti edzés után mérkőzünk meg a Mosonmagyaróvár gárdájával délután három órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Ez a mérkőzés további lehetőséget ad a taktikai elemek gyakorlására, s az új játékosok beépítésére, ráadásul kiváló alkalom lesz fiataljainknak a bizonyításra. Bulath Anita és Vig Vivien ugyanis a magyar válogatott "A" keretével, míg Azari Fruzsina és Vincze Melinda a "B" kerettel készül a válogatott felkészülési tornájára, így rájuk a heti edzéseken, valamint a péntek délutáni edzőmérkőzésen sem számíthatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.