Városlista
2018. december 19, szerda - Viola

Hírek

2018. Március 12. 08:13, hétfő | Helyi
Forrás: Dunaújváros önkormányzata. Foto: fejermmk.hu

Kiemelt aranyak a dunaújvárosiaknak

Kiemelt aranyak a dunaújvárosiaknak

A hat területi előválogatóról a szakmai zsűri összesen száz produkciót hívott meg a Pesovár Ferenc Gyermek és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny Fejér megyei döntőjébe.

A program reggel 9.30-tól egészen 17.30-ig tartott március 2-ána lovasberényi Reményik Sándor Református Általános Iskola, AMI és Óvodában.

A zsűri 10 ezüst, 31 arany és 55 kiemelt arany minősítést ítélt oda, ami minden eddigi, a megyében megrendezett versenyt felülmúlt. Vakler Anna zsűrielnök a versenyszámok és produkciók méltatása mellett a felkészítő tanárok lenyűgöző munkájáról is szót ejtett.

Ebben az évben a zsűri tagjai új elismerést alapítottak, a "Pesovár Ferenc Tanári díjat", mellyel a legeredményesebb felkészítő tanárok munkája iránt szeretnék kifejezni elismerésüket. Idén ezt a díjat a dunaújvárosi felkészítő műhely tanárai megosztva nyerték el, Németh Irma és Szigethy Adrienn (Móricz Zsigmond Általános Iskola) és Pocsai Mária (Széchenyi István Gimnázium).

Eredmények:
Móriczosok:
Felkészítő tanár - Szigethy Adrienn:
Fülemülék - Arany
Nefelejcsek - Kiemelt arany
Pacsirták - Kiemelt arany
Legénykék - Kiemelt arany
Violák - Kiemelt arany
Felkészítő tanár - Németh Irma:
Csokros liliomszálak - Kiemelt arany
Pávák - Kiemelt arany
Jámbor Benedek: Kiemelt arany (Felkészítő tanára: Berki Lilla - Hermann László Zeneműv. Szakgimn.)
Széchenyisek:
Felkészítő tanár - Pocsai Mária:
Kistulipán - Kiemelt arany
Pántlika - Kiemelt arany
Pesovár Ferenc Tanári Díj: A fenti három pedagógus kapta.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 16. 18:05, vasárnap | Helyi

JÉGTÖRŐ MÁTYÁS

Tamási Áron sziporkázó művében (dramaturg Balassa Eszter) két történetszál, két világ, a szellemi és a földi, fonódik össze egy misztikus történetben.

2018. December 16. 17:58, vasárnap | Helyi

ADVENTI ZENÉS DÉLUTÁN a BARTÓKBAN

A program, amire tizennégy éves kortól várják a szervezők az érdeklődőket 15 órakor kezdődik a Bartók színházban. A műsort Buváry Lívia énekes-előadóművész (Magyar Állami Operaház, Budapest) és Tótin Katalin zongoraművész (Duna

2018. December 16. 17:52, vasárnap | Helyi

Helyi Érték Program - Meghosszabbított határidő

A Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek válaszokat.

2018. December 14. 13:21, péntek | Helyi

A Grincs a Dózsa moziban

A Grincs /The Grinch/ Rated: 6 Formátum: 2D / 3D Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film. Hossz: 86 perc.