Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Január 25. 07:08, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kihirdették a Magyar Borszakírók Körének nagydíjának győzteseit

Kihirdették a Magyar Borszakírók Körének nagydíjának győzteseit

Az egri és a soproni borvidék egy-egy borának ítélte oda a Magyar Borszakírók Köre a Magyar Bor Nagydíj 2018 elismerést - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón a debreceni Déri múzeumban.

A Magyar Borszakírók Köre harmadik alkalommal állította össze a hazai borok Super 12 listáját, és az azon szereplő tételek közül választották ki a Magyar Bor Nagydíj 2018 nyerteseit.

Az elismerést az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri leányka superior és a fertőrákosi Luka Pincészet 2015-ös Kékfrankos borának ítélték.

Kosárka József, a Magyar Borszakírók Körének elnöke, nemzetközi borakadémikus különlegesnek nevezte a Super 12 versenyt, amelynek keretében a borszakírók először több fordulón át leadott szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesek.

A debreceni Déri Múzeum szombaton harmadik alkalommal ad majd helyet a borbemutatóval egybekötött díjátadó gálának, ahol a díjazottak átvehetik az okleveleket - jelezte Angi János múzeumigazgató.

Az idei rendezvényen 11 borvidék 19 pincészetének csaknem 60 borát lehet megkóstolni.

A rendezvényen jelen lesz a Holdvölgy (Mád), a Tornai Pincészet (Somló-hegy), a Káli Kövek Pincészet (Szentbékkála), a Tóth Ferenc Pincészet (Eger), a Gallay Kézműves Pince (Nyékládháza), a Kovács Nimród Winery (Eger), a Dobosi Pincészet (Szentantalfa), a Szászi Birtok, (Szent György-hegy), János van Beöthy (Csobánc-hegy), az Eszterbauer Pincészet (Szekszárd), a Thummerer Pincészet (Noszvaj), a Bock Pince (Villány), a Mészáros Borház (Szekszárd), a Gere Attila Pincészet, (Villány), a Balla Géza Pincészet (Arad), Luka Pincészet (Fertőrákos), a Stumpf Pincészet (Eger), a St. Andrea Pincészet (Eger) és a Schieber Pincészet (Szekszárd).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során