Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Január 11. 23:11, szombat | Helyi sport
Forrás: www.kohászkézi.hu

Kiütéses győzelem- képekkel

Kiütéses győzelem- képekkel

Remek teljesítményt nyújtott a Debrecen elleni mérkőzésen is együttesünk, kiváló védekezésével, s gólerős támadójátékával simán, 32-21-re nyert ma este.

A visszavágás reményében várta a ma esti, Debrecen elleni találkozót együttesünk, mely az ősszel nagy csatában, 28-27-re alul maradt mai vetélytársa otthonában.

Mátéfi Eszter csapatából továbbra is hiányzott Berta Nikolett, valamint Sánta Dóra, ám hazai drukkerek abban bíztak, hogy tovább folytatja jó sorozatát együttesünk, s harmadik "tavaszi" mérkőzését is sikerrel veszi.

Magabiztos vezetés A kezdésre nem is lehetett panaszunk, hiszen sorozatba szerzett négy góllal adták meg a jó alaphangot Bulathék, akik akkor sem estek kétségbe, mikor erre egymás után lőtt három találattal válaszoltak a vendégek (4-3).

Együttesünk nagyon keményen védekezett, s ebből emberhátrányban sem engedett, s mivel Vig Vivien a kapuban, míg a társak az ellenfél hatosa előtt parádéztak, a 14. percben már időt kellett kérnie Varga Józsefnek, mivel újra négyfásra nőtt a két csapat közti különbség (7-3). A rövid pauza sem segített azonban a vendégeken, mert a dunaújvárosi védelem ellen továbbra sem volt ellenszere a Debrecennek, míg a hazai drukkerek Bulath és Vincze újabb góljai után csaphatták össze a tenyerüket, így nem sokkal később már 9-3-as Kohász-előnyt mutatott az eredményjelző. A vendégektől innentől kezdve Kudor Kitti lépett elő főszereplőnek, aki sorozatban szerezte góljait, ám egyedül ő is kevésnek bizonyult a továbbra is kiváló csapatmunkát nyújtó házigazdák ellen, így együttesünk könnyedén tartotta magabiztos előnyét, s végül 16-10-es vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre.

Szép, sima győzelem Szerencsére a térfélcserét követően sem csökkent a mieink figyelme, hiszen a Mátéfi-csapat az "újrakezdést" követő tíz percben végleg el is döntötte a bajnoki pontok sorsát. Ferlingék kettős emberhátrányban is növelték vezetésüket a játékrész elején, majd a vendégek kiállításai alatt könyörtelenül kihasználták adódó lehetőségeiket, s mikor Hosszu, majd Rádl is megszerezte újabb góljait, már 23-13-as vezetésnek örülhettünk. A debreceniek rengeteg hibával játszottak ebben az időszakban, igaz ebben nagy szerepe volt a mieink remek védekezésének is, mely teljesen összezavarta a vendégek támadóit. Mátéfi Eszter vezetőedző bátran forgatta csapatát, egyre több lehetőséget kaptak a fiatalok is a bizonyításra, akik jó játékkal, szép gólokkal hálálták meg szakvezetőjük bizalmát.

A rengeteg csere azért okozott egy kisebb megingást a mieink teljesítményében, ám hamar átlendültek ezen a Kohász kézilabdázói, s a véghajrában már valóságos örömjátékkal örvendeztették meg közönségüket. Ferling hátmögötti passza, Kemény felső sarkos bombái, Csapó szép védései után ugrott talpra a hazai publikum, mely az utolsó percekben vastapssal köszönte meg kedvencei remek játékát, s azt, hogy a Kohász végül nagyon simán, 32-21-re legyőzte ellenfelét, így továbbra is tartja harmadik helyét a bajnoki táblázaton.

"Mindenben remek" Érthetően boldog is volt a találkozó után Mátéfi Eszter vezetőedző, aki a remek egyéni teljesítmények mellett csapata egységesen jó játékának tulajdonította az újabb szép győzelmet. - Úgy gondolom, hogy a védekező munkánk és a kapusteljesítményünk hatékonyságát jól mutatja, hogy huszonegy gólon tudtuk tartani ellenfelünket. az egész csapat remekül küzdött ma, ezért elégedett vagyok a látottakkal. voltak persze kisebb hullámvölgyeink, ám ezeken igen hamar sikerült túltennünk magunkat, s végül újabb szép győzelmet tudtunk aratni. Külön öröm volt számomra a fiatalok bátor és eredményes játéka, de a mai este mindenkivel maximálisan elégedett lehettem.

DKKA – DVSC TVP 32-21 (16-10) DKKA: Vig, Hosszu 6, Gera 2, Ferling 4, Takács D. 3, Bulath 6, Vincze 5. Csere: Csapó, Pisák (kapusok), Rádl 3, Kővári, Palotás, Kemény 3, Takács F., Vadász, Ács. Vezetőedző: Mátéfi Eszter. 2014. január 11. - felnőtt Következő NBI FTC-Rail Cargo Hungaria 6 18 46

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás