Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Február 04. 07:57, péntek | Helyi

Kolonics György emlékkiállítás a főiskolán

Kolonics György emlékkiállítás a főiskolán

Kolonics György neve és emléke Magyarországon és határainkon túl is él. De Dunaújváros az egyik olyan hely – éppen a dunai vízi élet és a kajak-kenu szakosztály okán – ahol akár ideiglenes zarándokhely is lehet – egy Kolonics Györ

Kolo kétszeres olimpiai, tizen­ötszörös világbajnok volt, a sportágban mindenki felnézett rá mint emberre, mint sportolóra egyaránt. „Olyan ember volt, aki szó szerint egész életét a sportnak, a családjának szentelte. Ha a gyermekek elé példát kell állítani, õ lenne az”. Így emlékezett rá Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke.

Kolonics, a sportlegenda címmel nyílik meg a Kolonics György Alapítvány által szervezett emlékkiállítás Dunaújvárosban, amelynek a Dunaújvárosi Főiskola ad otthont. Az alapítvány célja: lehetőséget teremteni a gyerekeknek, hogy megismerjék a sportszépségeit és személyiségformáló erejét. A szervezésben – karitatív alapon, a társadalmi szerepvállalásnak e formáját egyfajta küldetésnek tartva – az Euroshow Kft. vesz részt. Az ingyenesen látogatható vándorkiállítás gazdag gyűjteményét az A épület konferencia-folyosóján tekinthetik majd meg az érdeklődők.

A kiállítás bemutatja a kétszeres olimpiai-, tizenötszörös világ- és háromszoros Európa bajnok kenuversenyző példamutató életútját. „Koló”, ahogyan csapattársai is nevezték, nem csak kivételes kenus volt adottságai, valamint a világon egyedülálló technikája révén, de erényeivel is kitűnt embertársai közül. A sportot, amelyre született, példás szorgalommal, alázattal és áldozatkészséggel művelte. A csodás karriernek emléket állító tárlat eredeti sportrelikviák és archív képi anyagok felsorakoztatásával mutatja be a sportoló életútját. amelyre a ma nemzedékének, mint pozitív példára, nagy szüksége van.

A kiállítás megnyitó ünnepségére magas rangú vendégeket várunk a MOB, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, illetve a helyi városvezetés, önkormányzat részéről, s itt lesznek Koló egykori sporttársai, barátai közül is néhányan. A vándorkiállítás dunaújvárosi hivatalos megnyitó ünnepsége 2011. február 7-én 14 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Főiskola A-épületében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.