Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. November 09. 21:49, kedd | Helyi

Költségvetési katasztrófa-kilátás

Költségvetési katasztrófa-kilátás

Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének véleményét tolmácsolta 2010. november 9-én tartott sajtótájékoztatóján Pintér Attila elnök. Mondandója tömören: Dunaújváros költségvetése katasztrofális állapotban van. Ezért cselekedni

Pintér Attila rövid, tömör sajtótájékoztatóját azzal kezdte: Dunaújváros költségvetése katasztrofális állapotban van. Ez tény. És az is tény, hogy négy év elteltével most sem teszi meg a szükséges lépéseket a Fidesz, csak folytatja a visszamutogatást akár tíz éves ügyeket is emlegetve, miközben a város hónapról-hónapra egyre rosszabb helyzetbe kerül. Az elmúlt négy évben a Fidesz és partnerei többségben voltak a közgyűlésben, Cserna Gábor pedig alpolgármester volt.

A valós helyzettel ellentétben a város polgármestere most soha nem látott fejlesztésekről beszél. Pedig most nem a kampány, a munka ideje van. Ha az eddigi tendencia folytatódik, a fejlesztésre szánt pénzeket is fel fogja élni Dunaújváros és jövője megkérdőjeleződik, mondta Pintér Attila, majd szó szerint így folytatta:

„Szeretném felhívni a figyelmet arra a rövidhírre, mely szerint iparűzési adóból a tervezett 3,8 milliárddal szemben eddig időarányosan 1,3 milliárd forinttal kevesebb folyt be a város kasszájában. Felelős városvezetés ilyen helyzetben azonnali lépéseket tesz. A strukturális változtatások elkerülhetetlenek. Itt nincs nyugdíjpénztár, amelyet államosítani lehetne. Azonban ha továbbra is ezt a politikát folytatja a Fidesz, akkor minden forrásunkat fel fogjuk élni, - gyorsabban, mint gondolnánk -, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a fejlesztésekről jó időre lemondhatunk.”

Mi lesz a kötvénykibocsátásból megmaradt 3,5 milliárd forinttal, feláldozza-e a Fidesz a megnyert város-rehabilitációs pályázatot és minden beruházási forrást a lyukak betömésére fognak-e felhasználni? – kérdezte és megjegyezte, hogy a frakció csak az ésszerű, a város érdekeit szolgáló döntéseket fogja támogatni, a jövő felélését gyorsítókat viszont nem.

Végül arra kérte a többséget alkotó Fidesz frakciót és a polgármestert, hogy minél hamarább hozzák nyilvánosságra a hiány csökkentésére tervezett intézkedéseket, bocsássák azt társadalmi vitára, hogy mindenki megtehesse észrevételeit, javaslatait.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az MSZP itt helyben mit tenne első lépésként? Konkrét válasz helyett az hangzott el: „Az MSZP megfogalmazta a választási kampányban a programját, abban világosan látszik, hogy milyen lépéseket kellett volna azonnal elindítani. Jelenleg az MSZP nincs többségben, tehát e lépéseket nem tudja megtenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.