Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 15. 08:29, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Konferencia-liga - Stankovic: százszázalékosan készen állunk

Konferencia-liga - Stankovic: százszázalékosan készen állunk

Dejan Stankovic vezetőedző hangsúlyozta, hogy minden nehezítő körülmény ellenére a Ferencváros százszázalékosan készen áll az Olimpiakosz elleni mérkőzésre a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában.

"Nehéz felkészülni, amikor új tréner ül le a rivális kispadjára. De José Luis Mendilibar csak papíron az, nagyon tapasztalt szakember, aki 1994 óta, azaz harminc éve van a szakmában" - mondta Stankovic a szerdai sajtótájékoztatón a spanyol trénerről, aki tavaly márciusban vette át a Sevilla irányítását, és aztán megnyerte vele az Európa-ligát. Az Olimpiakosz élére vasárnap kinevezett kollégája stílusát a Ferencváros vezetőedzője úgy jellemezte, hogy csapatai direkt futballt játszanak, ráadásul rendezettek labdával és labda nélkül is.

A szerb tréner arra is felhívta a figyelmet, hogy az ellenfélnél jószerivel a teljes keret kicserélődött, ugyanis az elmúlt nyolc hónapban a pireuszi gárdához 20-22 új játékos érkezett, akik gyorsak és technikásak. Ennek ellenére hangsúlyozta, csapata készen áll százszázalékosan.

"Nagy kihívás lesz ez nekem edzőként, de tudjuk, mit kell tennünk, nemcsak 25 játékos, hanem 25 férfi van a csapatban, aki készen áll a harcra" - fogalmazott határozottan a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Stankovic, aki nem kívánt azzal a statisztikával foglalkozni, hogy Mendibilar még sosem kapott ki debütálásai során. Stankovic szerint a statisztika csupán puszta számokból áll, amelyek a történelmet mutatják meg, de az új meccsek lehetőséget teremtenek új számokat írni a statisztikai lapokra.

A ferencvárosi futballisták nevében Cristian Ramírez azt hangsúlyozta, hogy örülnek a lehetőségnek, jó meccsre számít, amely mindkét csapatnak nagyon fontos.

"Egy új edző mindig új lendületet és motivációt ad, ilyenkor nehezebb készülni a taktikára, de nagyon keményen dolgoztunk, nem száz százalékot kell beleadnunk, hanem annál is többet kell nyújtani" - fogalmazott a védő, aki két és fél éve már szerepelt Pireuszban az orosz Krasznodarral. Akkor kikapott a csapatával, de erre motivációként tekint, mert - mint megjegyezte - a futball mindig lehetőséget kínál a revánsra.

Ramírez kiemelte még, hogy a várható telt ház nemcsak a görög, hanem a magyar klub játékosait is feldobja majd.

A több mint 32 ezer néző befogadására alkalmas Karaiszkakisz Stadionban csütörtökön - közép-európai idő szerint - 18.45-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió. A visszavágót egy héttel később a Groupama Arénában rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.