Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 21. 00:40, kedd | Helyi

Könyvbemutató rólunk

Könyvbemutató rólunk

Dunaújváros – November 30-dikán kezünkbe vehetjük a Mi, DUNAÚJVÁROSIAK portré-gyűjtemény második kötetét! – adta hírül a Facebook csoport létrehozója, a könyv megálmodója: Miskolczi Miklós író.

Éppen két esztendővel ezelőtt, nagy várakozás előzte meg a Mi, DUNAÚJVÁROSIAK kötet megjelenését, amelynek bemutatójának helyszínéül nem mást, mint a város legrégebbi éttermét, a Békét választotta a várostörténetünk írója. Közösségszervezővé előlépve, három évvel ezelőtt hozta létre azt az internetes csoportot, amelyik célul tűzte maga elé, hogy emléket állítson azoknak, akik „életet leheltek” az épülő városba.
Az első kötet bemutatója a társasági élet nevezetes dátumaként vésődött a város történetébe: 2015. december 17-én a Béke étterem zsúfolásig megtelt lokálpatriótákkal, érintettekkel, illetve hozzátartozóikkal. A hangulatról azok a zenészek gondoskodtak, akiknek neve fogalommá vált az évtizedek alatt: Andrádi György, Kovács János (Csoki), Mukli István, Soós László, vagyis a Nosztalgia Együttes tagjai. Persze, nem szabad elfeledkezni a szintén helyi kötődésű Abonyi Katalin kiváló klarinétjátékáról sem.
A közelgő bemutató híre a közösségi oldalon jelent meg elsőként: „2017. november 30-án, csütörtökön 18 órakor (este 6 órakor) találkozunk a Béke étteremben, ahol bemutatjuk a Mi, DUNAÚJVÁROSIAK 2. kötetét több, mint 100 régről tisztelt barátunk portréjával. A könyvet először itt lehet megvenni. Ára 800 Ft, mert két éve is ennyi volt. Személyre és névre szóló dedikáció is kérhető. Nagy retró buli kezdődik (tánc), zenélnek: Csoki, Gyika (Ágyik József), Mukli Pista. Kötelező fogyasztás nincs.”
A szervezők annyit még elárultak, hogy egyéb meglepetésekkel szolgálnak a baráti találkozó résztvevőinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.