Városlista
2018. december 19, szerda - Viola

Hírek

2018. Április 15. 10:39, vasárnap | Helyi

Közgyűlés csütörtökön (2018.04.19) 76 napirendi ponttal

Közgyűlés csütörtökön (2018.04.19) 76 napirendi ponttal

Dönt a testület a tavalyi költségvetés zárásáról, a 13-as busz ügyéről, néhány oktatás változtatásról, sport, DUDIK, Rockmaraton támogatásáról, pedagógus, ifjúsági és közbiztonsági díjak odaítéléséről.

A város tavalyi költségvetésének elszámolását 58 oldalon tárják az előkészítők a testület elé. A számtenger kiemelendő adata az idei, vagy jövő évre átvihető maradványa 875 millió forint. Módosítja idei költségvetését az új adatok, döntések beillesztésével a közgyűlés, Igazít a közgyűlés a helyi szociális rendeleten, lényegében az étkezési térítési díjakat az önköltség emelkedéséhez igazíthatja, Módosítják, hogy összhangban legyen a város helyi építési szabályzatát és településszerkezeti tervét, továbbá hulladékgazdálkodási tervét, mert tavaly a Vertikál Nonprofit Zrt. nyerte el 7 évre a közszolgáltatási szerződés jogát.

Kijelöli a közgyűlés az élményfürdő próba-üzemeltetését végző céget, módosít több keretszerződést, a Kézilabda Akadémia (már ismert, majdnem 6 milliárd forintot érő) beruházásának generáltervezőjét, módosítják felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó cégének szerződését. Hasonló téma a stadionfejlesztés második üteme, amelyhez bruttó csaknem 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre. A közgyűlés várhatóan kijelöli a feladaz kivitelező cégét.

Foglalkozik a testület Dunaújváros Integrált Területi Programjának kiegészítésével, amelynek a hátterében 2,3 milliárd forint többletforrás áll rendelkezésre. A javasolt újabb célok között szerepel a Mondbach Kúria fejlesztése és útkorszerűsítések a széndioxid kibocsátás mérséklése érdekében. A közbiztonság javítását szolgálja újabb 13 térfigyelő kamera telepítése, amelyhez első lépésként ajánlattételi felhívást hagy jóvá a közgyűlés a kivitelező kiválasztása érdekében. Döntenek arról is, hogy az önkormányzati képviselők javaslatai nyomán mely járdákat, autóbusz öblöket újítsanak fel, illetve buszváró pavilonokat cseréljenek.

Foglalkozik a testület a Dunaújvárosi Tankerület négy javaslatával is. Ezek: az Arany János Általános Iskola engedélyezett létszámának 750-ről 625-re csökkentésével, a Gárdonyi Géza Általános Iskola Petőfi iskolából való kiválásával, a Sándor Frigyes Zeneiskola profiljának bővítésével, ami jazz-ének tanszak bevezetését jelentheti. A jelenleg Dózsa György iskolához tartozó Szilágyi Erzsébet Általános Iskola fenntartója egy javaslat szerint a Református Egyház lehet. Módosítani tervezik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum alapító okiratát. Az abban szerepelő egyik módosítás szerint a Bánki iskola neve Bánki Donát Szakgimnázium és Szakközépiskola lenne, megszűnne ott a gimnáziumi képzés, viszont bővülne a felnőttoktatás és új képzés lenne a közlekedésgépészeti ágazat. Bővülne a felnőttképzés a Lorántffy Zsuzsanna és a Kereskedelmi Vendéglátó szakközloiskolákban ugyancsak bővülne a felnőttoktatás, emellett a Lorántffy Lajos Király körúti részlegében Digitális Közösségi Alkotóműhely kap helyet, míg a Kereskedelmi Vendéglátóipari Szakgimnáziumban adiákok képzése csökkenne.

Számos támogatási kérdésről is dönt a közgyűlés. Mind a júliusban a Szalki-szigetre érkező Rockmaraton, mind a DUDIK esetében a testület dönt a szervezők által kért magasabb összegű, illetve az alacsonyabb, a költségvetésbe beállított támogatás megadásáról. A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány segítségével sikeresnek bizonyult Pecsét István gyógykezelése, de indokolt lehet az alapítvány további, folyamatos támogatása. Ugyancsak foglalkozik a közgyűlés a Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért alapítvány további támogatásával is.

A feltétlenül említendő napirendi pontok között szerepel a KNYKK helyi buszközlekedést lebonyolító szolgáltató cég tavalyi elszámolása, valamint a 13 számú autóbuszjáratok visszaállítása, amihez a cég 58 millió forint hozzájárulást vár az önkormányzattól. Arról is dönt a közgyűlés, hogy pályázzon-e az önkormányzat a Bóbita tagóvoda esetében ovi-focipálya programra. A meghirdetett közművelődési és sportpálya-használati támogatási kérelmek többségét az illetékes bizottságok és a polgármester eldöntötték, de alapítványi kérelmezők esetében csak a közgyűlés dönthet a támogatásokról.

Három intézmény esetében idén lejár az intézményvezető megbízása. Ezért kell döntenie a közgyűlésnek az Egészségmegőrzési Központ, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona, valamint a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet vezetői állására kiírandó pályázatokról. Sor kerül két közgyűlési bizottságban (Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottság; Városüzemeltetési. Környezetvédelmi és Turisztikai Bizottság) egy-egy külső bizottsági tag megválasztására. Ezen felül foglalkozik a közgyűlés számos szervezet múlt évről szóló beszámolójával és szerződés határidő módosításával is.

Zárt ülésen hét napirendi pontot tárgyal a testület. Ezek: „Dunaújváros Díszpolgára” kitüntető cím adományozása,; „Dunaújváros Ifjúságáért” díj adományozása; „Dunaújváros Közbiztonságáért” díj adományozása; pedagógus életpálya megbecsülését szolgáló díjak adományozása,
Tulajdonosi kölcsön biztosítása a DVG Zrt-nek
A Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. tagi kölcsönszerződésének módosítása.
Jogi képviselő megbízása Székesfehérvári Törvényszéken 22G.40,015/2018. számon indult perben.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 16. 18:05, vasárnap | Helyi

JÉGTÖRŐ MÁTYÁS

Tamási Áron sziporkázó művében (dramaturg Balassa Eszter) két történetszál, két világ, a szellemi és a földi, fonódik össze egy misztikus történetben.

2018. December 16. 17:58, vasárnap | Helyi

ADVENTI ZENÉS DÉLUTÁN a BARTÓKBAN

A program, amire tizennégy éves kortól várják a szervezők az érdeklődőket 15 órakor kezdődik a Bartók színházban. A műsort Buváry Lívia énekes-előadóművész (Magyar Állami Operaház, Budapest) és Tótin Katalin zongoraművész (Duna

2018. December 16. 17:52, vasárnap | Helyi

Helyi Érték Program - Meghosszabbított határidő

A Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek válaszokat.

2018. December 14. 13:21, péntek | Helyi

A Grincs a Dózsa moziban

A Grincs /The Grinch/ Rated: 6 Formátum: 2D / 3D Színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film. Hossz: 86 perc.