Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 15. 11:00, vasárnap | Helyi

Közgyűlés csütörtökön 34 plusz 2 napirendi ponttal

Közgyűlés csütörtökön 34 plusz 2 napirendi ponttal

A közgyűlés tárgyal többek között a költségvetési koncepció harmadik változatáról, a kórház családi napközijéről. Zárt ülés dönt a címzetes igazgatói címmel járó díjról és a „Dunaújváros Sportjáért” díjakról.

A szokottnál kevesebb, mindössze 34 napirendi pont szerepel a közgyűlés nyílt ülésének meghívójában, amit Cserna Gábor polgármester 2012. január 19-én 9 órára hívott össze.

E program szerint 32. napirendi pontként tárgyalja a testület Dunaújváros 2012. évi költségvetési koncepciójának harmadik változatát. A napirendi pontok között szerepel hét helyi rendelet újraalkotása.

Eme közgyűlési rendeletek átfogalmazását központi jogszabályok teszik szükségessé, ám az átdolgozás módot ad aktuálissá váló új szabályok helyi törvénybe iktatására is. Így például a közterületek használatát szabályozó rendelet módosítása előírhatja, hogy a közterületet igénylő csatolja a szerződés-másolatot, ha alvállalkozót kíván tevékenységébe bevonni. Várható, hogy tilos lesz lakott területen bontási, helyreállítási munkát végezni 18 óra és másnap reggel 6 óra között. A túlsúlyos járművek behajtását is szabályozni tervezik. A térítési díj- és tandíjfizetési kötelezettségről szóló rendelet újraalkotása is kaput nyithat későbbi rész-szabályok bevezetése előtt. A piacokról és vásárokról, a közterületek tisztán tartásáról, a településkép alakításáról szóló helyi rendeletek tervezett átfogalmazása nem hordozza érdemleges változás lehetőségét.

Közgyűlési döntésre vár a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kérése, hogy járuljon hozzá az önkormányzat családi napközi létesítéséhez a volt mentőállomás helyiségeiben.

Módosítja a közgyűlés a 2011. évi költségvetést, ami lényegében a közgyűlési döntések is időközben történt pénzügyi változások átvezetését jelenti a múlt évi költségvetési rendeletbe.

Dönt a testület egy kerékpárút-hálózat fejlesztési pályázaton való részvételről, a városi sportiskola kérelméről a sportlétesítmények díjtalan használatát illetően, az idei Fejér Megyei Diáknapok költségvetési fedezetéről, a városrehabilitációs projekt aktuális lépéseinek jóváhagyásáról, a Dunanett Kft.-nek a hulladéklerakót üzemeltető Vertikál Rt.-vel szembeni tartozása rendezéséről,a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.-nek az Innopark Nonprofit Kft.-be való beolvdásáról.

(csgy)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.