Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 13. 10:49, vasárnap | Helyi önkormányzati

Közgyűlés csütörtökön: fontos döntések

Közgyűlés csütörtökön: fontos döntések

Összehívta Dunaújváros közgyűlését Cserna Gábor polgármester 2011 09 17-én 9 órára. Az ülés napirendjén 59 előterjesztés szerepel, közülük 5 esetében zárt ülésen döntenek.

Dunaújváros 2011. november 17-re összehívott testületi ülésén 59 ügy megtárgyalása és eldöntése szerepel. A nyílt ülésrészben két sokakat érintő kérdés bizottsági állásfoglalásáról (helyi adók tervezett módosítása és képviselői indítvány közterületi parkolóhelyek bérelhetősége) már beszámoltunk külön cikkben. A már korábban meghirdetett, tervezett rendezési tervmódosítást (amely a pálhalmai húsüzem létesítésével és a közigazgatási határig terjedő terület használtát szabályozza újólag) készül most jóváhagyni a közgyűlés. Újraalkotja a testület a gyermekek napközbeni ellátásáról szóló helyi rendeletét felsőbb jogszabályok módosulása miatt. A térítési díjak ezúttal nem változnak. Módosítja a közgyűlés a „Dunaújváros Ifjúságáért, a „Dunaújváros Sportjáért” és a pedagógusok munkáját elismerő díjazások odaítélésének néhány feltételét. Felsőbb jogszabályok változása miatt módosítják a lakásépítés és -vásárlás támogatásáról szóló, valamint az önkormányzat gazdálkodását szabályozó helyi rendeleteket.
Jogszabályváltozásnak köszönhetően mód nyílt a látvány-csapatsportok támogatására. Ezért a többségi önkormányzati tulajdonú cégek támogathatják a látványsportot. Az ezt tiltó közgyűlési határozatot tervezi törölni a testület.
Az Alba Volán Zrt.-vel 4004-ben kötött és 2012-ben lejáró közszolgáltatási szerződés módosításáról és meghosszabbításáról, vagy közbeszerzési pályázat előkészítéséről is ezúttal dönt a közgyűlés.
Koncessziós pályázat meghirdetését is tervezi az önkormányzat, amely a köztemető üzemeltetésére vonatkozna.
Várhatóan arról is dönt most a közgyűlés, hogy értékesítésre, vagy bérbevételre meghirdeti a Kenyérgyár utcai volt hajléktalan szállót.
A Dunaferr SE még 2009 tavaszán 50 millió forint visszatérítendő (!) támogatást kért és kapott a Dunaferr Férfi Kézilabda Kft. adósságainak rendezésére azzal, hogy a visszafizetés határideje 2009 november 30. Ezt a Határidőt eddig – a támogatást kérő kérésére – öt ízben volt kénytelen módosítani az önkormányzat. A legutóbbi fejlemény, hogy ismét azt kérte a tartozó, hogy az önkormányzat a több mint két éve fennálló tartozást minősítse át vissza nem térítenő támogatássá. A kérelemről is most dönt (újólag) a közgyűlés.
A közgyűlés dönt a Pálhalma Agrospeciál Sportegyesülethez a sportiskolától átkerült 17 – 19 éves labdarugó utánpótlás neveléséhez szükséges II. félévi, 2,5 millió forint támogatásról. Az első félévben a sportiskola helyett az egyesületet támogatta ugyanekkora összeggel az önkormányzat. Dönt a testület – úgy tudni, szerényebb keretek között - megtartandó Adventi Karácsonyi Vásár támogatásáról, a Sándor Frigyes Zeneiskola kérelmezett technikai álláshelyéről, a Kőtár alatti partszakasz stabilizálása II. ütemének járulékos költségeiről, a K&H Banknak keretbiztosíttékként (jelzálog) felajánlott egyes ingatlanok (iskolaépületek) más ingatlanokra cseréléséről.
Tervezi az önkormányzat megbízási szerződés megkötését az OPTIMÁL-GB Biztosítási, Alkusz és Pénzügyi Szolgáltató Kft.-vel. A cég vállalná az önkormányzatiintézményei energia és telefonszolgáltatásának komplex átvilágítását racionalizálását és optimalizálását. Megbízási dija a megtakarítások 30%-a lenne.
Az Integrált Városfejlesztési Stratégia keretében pályázatot nyújtott be Dunaújváros, de azt a feltételek módosulása miatt tavaly ősszel visszavonta. A közgyűlés most dönt a pályázat újbóli benyújtásáról. Ha a közgyűlés igenlő választ ad, 20 millió forintot kell biztosítani szervezési és ingatlanmegosztási feladatokra és vállalni kell 2012-ben és 2013-ban 300 millió forint biztosítását.
Elkészült a város 2012. évi költségvetésének koncepciója, amit a csütörtóki közgyűlés feladata lesz megvitatni, a prioritásokat kijelölni, hogy azok szellemében készülhessen el december közepére a mostani döntés szellemében átdolgozandó költségvetési koncepció.
Zárt űlésen dönt a közgyűlés a „Dunaújváros Egészségügyéért” díj adományozásáról, a zöld rendelőintézetet tulajdonló Pentinvest Kft. egyezségi ajánlatáról, a Jégcsarnok üzemeltetésére vonatkozó ajánlatról, a Dunanett Kft. ügyvezetőjének személyéről és egy jogorvoslati kérelemről.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni