Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 11. 11:25, vasárnap | Helyi

Közgyűlés csütörtökön – kitüntetésekkel

Közgyűlés csütörtökön – kitüntetésekkel

Cserna Gábor polgármester összehívta Dunaújváros közgyűlését 2011. december 15-én 9 órára. A testületi ülés ünnepi aktussal, díjátadással kezdődik. A továbbiakban 52 5 (zárt ülés) napirendi pont a program.

A „Dunaújváros Egészségügyéért” díjak ünnepélyes átadásával kezdődik a 2011. december 15-re összehívott rendes közgyűlés, amelynek nyílt ülésén 52 napirendi pont megtárgyalása és döntései szerepelnek. A továbbiakban zárt ülésen bírálják el a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet főigazgató-főorvosi munkakörére kiírt pályázatot, döntenek a DVG Zrt. vezérigazgatójának személyéről, véleményezik a Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezését, tájékoztatót hallgatnak meg a Kistérségi Turisztikai Kft. belső ellenőrzéséről és döntetek a „Pro Cultura Intercisae” Díj adományozásáról.
A nyílt ülés a polgármesteri beszámolóval kezdődik, majd számos helyi rendelet újraalkotása lesz a program. Az újraalkotást a felsőbb jogszabályokhoz igazítás teszi szükségessé, érdemi változást nem vonnak maguk után.
A jövő évi ÁFA változás miatt módosítani kell a szociális és gyermekjóléti intézmények és az iskolai étkeztetések térítési díjait meghatározó helyi rendeleteket.
Dunaújváros nehéz költségvetési helyzete miatt kénszerül módosítani közgyűlés a szociális ellátásokról szóló helyi rendeletét. Az erre vonatkozó előterjesztés szerint a HPV vírus elleni oltás támogatottsága és az első osztályosok beiskolázási támogatása, valamint az év első dunaújvárosi újszülöttjének a támogatása megszűnhet. Szerepel a tárgysorban az emelt szintű ellátást nyújtó idősek otthonának átminősítése alapszintű ellátásúvá, mert az előbbinek az állami normatívája jelentősen csökkent.
Sorrendben a 17. napirendi pont keretében tárgyal és dönt a közgyűlés Dunaújváros költségvetési koncepciójának II. változatáról.
Terítékre kerül a jövő évi kéményseprő-ipari közszolgáltatások, valamint az ivóvíz- és szennyvíz-elvezetési, továbbá tisztítási díjak megállapítása.
Lejár az Intercisa Múzeum támogatásáról és az együttműködésről kötött önkormányzati szerződés. Helyébe újat kell kötni, amelyben (az előterjesztés szerint) a támogatási összeg szerényebb lehet.
Tárgyal a közgyűlés a volt Szórád iskola bérbeadásáról, a hivatal köztisztviselőinek jövő évi teljesítménykövetelményeiről, a Fejér Megye Közoktatásáért Közalapítvány közhasznúsági jelentéséről, a TISZK 2012. évi működtetéséről, a helyi rendezési tervek hatályosulásáról, az uszodai belépőjegyek jövő évi árairól, a sportlétesítmények üzemeltetési szerződésének módosításáról, a közgyűlés jövő évi munkatervéről.
Állásfoglalást alakít ki a közgyűlés a Dunanett Kft. és a Raiffensen Bank tervezett keret-megállapodásáról, amely a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás ide irányuló fejlesztéseihez szükséges. A pályázat sikere esetén Dunaújvárosban komplex hulladékkezelő mű létesül, amely megoldja a szelektíven gyűjtött hulladékok kezelését, egy mechanikai-biológiai válogatómű 9 stabilizálóval a nem szelektíven gyűjtött hulladékok hasznosítására, egy komposztáló és egy hulladékudvar. A majd 13 milliárdos pályázathoz 3,9 millió forint önerőt kell biztosítani.
Kérelemmel fordult a közgyűléshez a Modern Művészetért Közalapítvány, mert a kért támogatás nélkül működésképtelenné válik.
Külön napirendi pont foglalkozik a főiskolával való média-együttműködéssel, a Pentafon Kft. és a DSTV Média Kft. megvásárlásával.
Várhatóan dönt a közgyűlés a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány munkaszervezetének a Kistérségi Turisztikai Kft-be integrálásáról, majd a kft-nek az Innopark Nonprofit Kft.-be való beolvasztásáról.
Ismét napirendre kerül a Schalbert ház meghiúsult ajándékozási ügye, mivel Kisapostag kifogással élt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.