Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Szeptember 16. 11:40, csütörtök | Helyi
Forrás: FMRFK

Közlekedési razzia volt városunkban tegnap

Közlekedési razzia volt városunkban tegnap

A Dunaújváros és környéke főútjain közlekedőket górcső alá vették a hatóságok. A TISPOL közlekedési akció keretein belül a rendőrök közösen hajtottak végre ellenőrzést a vámosokkal, a Pálhalmai BV Intézet és a Nemzeti Közlek

Mint ahogy azt az infodunaujvaros.hu már jelezte előre, nagyszabású közlekedési razziát tartottak tegnap a rendőrök.  A technikai eszközök között a traffipaxokon és a tengelysúly-mérő eszközön túl, bevetették a rendszámfelismerő-rendszereket is.

A háromnapos TISPOL közlekedési akció második napján a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a társszervekkel közösen hajtott végre fokozott ellenőrzést a kapitányság illetékességi területén. A szerdai akcióban - mely reggel kilenctől délután négyig tartott - összesen harmincan vettek részt, köztük rendőrök, vámosok, a Pálhalmai BV Intézet Agrospeciál Kft. és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai, közterület-felügyelők, valamint a Városvédő és a Pannon Polgár Őrség tagjai.

A reggel kilenctől délután négyig tartó fokozott ellenőrzés során bevetésre kerültek traffipaxok, tengelysúly-mérő eszközök, valamint több rendszámfelismerő gép is. Így jöttek autóvadászok Budapestről, Kecskemétről, Szigetszentmiklósról, Adonyból és Ercsiből. Rendőrök és polgárőrök közösen figyelték a dunaújvárosi és környékén lévő utakon haladó gépkocsik rendszámait, és állították meg azon autókat, amiknél a rendszer jelzett.

Találtak egy olyan Renault Espace gépkocsit, amit végrehajtási eljárás miatt kitiltottak a forgalomból. A hölgy által vezetett autóról a rendszámot a rendőrök levetették. A sofőrnek másik autóval kellett továbbmennie.

Ugyanazon az ellenőrzési ponton mintegy fél órával a korábbi intézkedést követően egy Fiat Doblo rendszámtáblája is a rendőrök autójában került elhelyezésre, ugyanis a teljesítményadó nem fizetés miatt azt is kitiltották a forgalomból.

Az adonyi autóvadászok többek között találtak egy olyan Marutit, amit június 21-én vontak ki a forgalomból. A kis autó rendszámtábláját szintén elvették.           

A hét órás razzia során összesen tizenhét szabálysértési feljelentés született, köztük tizenöt esetben lejárt műszaki engedély, vagy forgalomból való kitiltás miatt. Egy esetben pedig egy olyan gépkocsivezetővel szemben intézkedtek a rendőrök, aki járművezetéstől való eltiltás hatálya alatt ült volán mögé. A rendőrök őt szabálysértési őrizetbe vették. Egy gépkocsivezetővel szemben egyéb szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek.       

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.