Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 20. 09:08, szerda | Helyi sport
Forrás: Dunaferr SE

Külön engedéllyel indulhatott

Külön engedéllyel indulhatott

Június 15-17. között Győrben rendezték meg a serdülő korcsoport (13-14 évesek) szabadfogású, és leány kötöttfogású birkózók Európa-bajnokságot.

A Dunaferr SE a szombati napon volt érdekelt, hiszen a 66 kg-os súlycsoportban a lányok között Nyikos Veronika (képünkön) képviselte Magyarországot. Az első mérkőzésén ukrán ellenfele jóval erősebb és rutinosabb volt nála, magabiztosan győzte le versenyzőnket. Ezt követően az ukrán többi vetélytársát is maga mögé utasítva, döntőbe jutott, így Vera a vigaszágon folytathatta. Sajnos olasz ellenfele (aki végül 5. lett) jobbnak bizonyult nála, bár becsülettel küzdött, végül helyezetlenül zárt.

- Vera mindössze két éve kezdte a birkózást, már az is nagy eredmény volt, hogy kiharcolta a válogatottságot a mindössze 12 éves sportoló. Mivel ilyen fiatal, külön engedéllyel vehetett részt a versenyen. Sokat kell még fejlődnie, tanulnia, erősödnie, az Európa-bajnokságon hasznos tapasztalatokat és rutint szerzett, amelyeket a jövőben kamatoztathat. Két évig még ebben a korcsoportban fog versenyezni. Amennyiben elszántsága megmarad, bízunk benne, hogy jövőre komolyabb elvárásokkal vághat neki a felkészülésnek - Mátyás Gábor, a Dunaferr SE szakmai igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.