Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Augusztus 10. 14:10, csütörtök | Belföld
Forrás: mti.hu

Kulturális és szórakoztató programok is lesznek az Állatkertek éjszakáján

Kulturális és szórakoztató programok is lesznek az Állatkertek éjszakáján

A hagyományos látványetetések, állatbemutatók és vezetett séták mellett idén minden eddiginél több programmal, kulturális és zenei attrakciókkal is készülnek a rendezvényben résztvevő intézmények az augusztus 25-i -

Állatkertek éjszakájára.

Hatodik alkalommal szervezi meg a Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkertek éjszakáját, amelyhez idén országszerte 12 bemutatóhely csatlakozott - mondta el Hanga Zoltán, a budapesti intézmény szóvivője a rendezvényt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.
Kiemelte: idén is megszervezik a korábbi években nagyon népszerű látványetetéseket, állatbemutatókat, de számos kiegészítő, kulturális programmal, koncertekkel, tűzzsonglőr-bemutatókkal, játékos gyerekprogramokkal is készülnek Budapesten, Budakeszin, Debrecenben, Győrben, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Poroszlón, Szegeden és Veresegyházán is.
Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója elmondta, hogy a nyár utolsó péntekén megszervezett rendezvényre a Fővárosi Állatkerttel és a Tropicariummal együtt kombinált jeggyel is várják a látogatókat: aki ilyen jegyet vált, az nemcsak az éjszaka folyamán, de egész hétvégén felkeresheti az intézményeket, amelyek mind a három napon a megszokottnál bőségesebb programválasztékkal készülnek.
A Budakeszi Vadasparkban szakvezetéssel egybekötött éjszakai, fáklyás túrákon vehetnek részt pénteken a látogatók, akik az éjszakai élőlények életmódjáról, szokásairól és viselkedéséről tudhatnak meg érdekességeket. Óránként kipróbálható lesz a Vakkaraván elnevezésű ügyességi pálya és az interaktív játszópult, ahol az érzékszerveiket tehetik próbára a látogatók, a Tropicariumban pedig meg lehet nézni, hogyan és mit esznek a kőhalak, az aligátorok, a murénák, a cápák, a ráják, a galléros gyíkok vagy a orrszarvú leguánok.
A Budapesti Állatkertben 23 helyszínen lesznek állatbemutatók és etetések, a Varázshegyben 12 féle program közül választhatnak az érdeklődők, de lesz LED show, jégszobrász- és tűzzsonglőr-bemutató, zenés programok, valamint homok- és festékanimáció is.
A fáklyafénnyel kivilágított Kecskeméti Vadaskertben madárbemutatók, látványetetések, kígyósimogató, óriáscsótány-tapogató lesz, a felnőtteket esti koncerttel és a park életét bemutató vetítéssel, a gyerekeket állatkerti homokozóval és arcfestéssel várják - mondta el Tokovics Tamás, a kert igazgatója.
Krajnyák Zoltán zoopedagógus a Miskolci Állatkert és Kultúrpark képviseletében kiemelte, hogy az esti állatkerti programok azért is különlegesek, mert ezeken a bemutatóhelyeken számos éjszakai életet folytató állat él, ezért belőlük a látogatók nappal nagyon keveset érzékelhetnek, éjszakánként viszont ezek a fajok felélénkülnek és a látogatók a legaktívabb időszakukban tekinthetik meg őket. Miskolcon a látványetetések és a "nemszeretem" állatok bemutatója mellett tűzzsonglőr-előadással és fáklyás sétákkal is készülnek a szervezők.
A győri Xantus János Állatkertben hüllőházi bátorságpróbával és különleges állatok bemutatójával várják a közönséget, a debreceni Nagyerdei Kultúrparkban ehető rovarokkal, virágokkal, majomkenyér-kóstolással, jávailövőhal-bemutatóval, mazsorettek fellépésével, LED show-val és vidámparki játékokkal is készülnek, a Pécsi Állatkertben pedig óriás társasjáték, aszfaltfestő verseny, rémtúra, világítómaszk-készítés és csillagászati távcsöves bemutató is lesz.
A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilágát mutatják be. Itt lesz holdfénytúra, és látványos búvármerülésen is részt lehet venni gyakorlott búvárok segítségével az óriásakváriumban, a Szegedi Vadasparkban rozsomákokkal és borjúfókákkal lehet találkozni és meg lehet nézni, hogyan vacsoráznak a barnamedvék vagy az oroszlánok. A Veresegyházi Medveotthonban a farkasok és a medvék életét ismerhetik meg a látogatók.
A parkok részletes programja, illetve a nyitási és zárási időpontok az egyes intézmények honlapján érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.