Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 19. 14:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kútba ölte első feleségét, 20 év után ítélték el

Kútba ölte első feleségét, 20 év után ítélték el

Húsz évvel azt követően ítélt el a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki 1999-ben Budakalászon egy kútba lökte első feleségét - tájékoztatta a törvényszék kedden az MTI-t.

A gyilkosságra 2017 decemberében derült fény, amikor a férfi a második feleségét azzal fenyegette meg, hogy úgy jár mint az első.
A második feleség ekkor tett férje ellen feljelentést a rendőrségen. A bíróság emberölés miatt 13 év fegyházbüntetést szabott ki a vádlottra. Az ítélet nem jogerős, a férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbeztek.

A férfi és a nő 1982-ben kötött házasságot, a feleség a gyermekük halálát követően depressziós lett, majd éveken keresztül krónikus alkoholizmussal is kezelték. A házastársak kapcsolata megromlott, a férfi többször bántalmazta is a feleségét.

A férj 1999. február 11-én leitatta a nőt, majd az udvari kúthoz hívta, azzal az indokkal, hogy mutatni akar neki valamit. A kútnál azonban az asszonyt fejjel lefelé a mélybe lökte, majd a gyilkosságot megpróbálta balesetnek álcázni. A férfi másnap értesítette a tűzoltóságot, hogy a felesége a kútba fulladt.

A vádirat szerint a vádlott előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, mert az asszony a halála előtt több mint egy órán keresztül fulladozott – közölte a törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.