Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 12. 07:23, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dab. docler ( Spigott- Mudra László)

Küzdelmes DAB-búcsú

Küzdelmes DAB-búcsú

Hozta a papírformát, söpréssel jutott döntőbe a Volán, miután 7-2 arányban nyert a Dunaújvárosi Jégcsarnokban az elődöntő harmadik játéknapján. Az Acélbikák alakulata kitett magáért, küzdelmes, szép meccsel búcsúzott a Dab.Docler


A bajnoki elődöntő harmadik mérkőzése várt vasárnap este a DAB hokisaira, akik a túlélés reményében fogadták a sorozatban 2-0-ra vezető Volán együttesét.

Kontrából jobb a Volán

A kezdésre ezúttal nem is lehetett panasza a hazai drukkereknek, hiszen már az első támadásból sikerült megszereznie a vezetést az Acélbikáknak, akik közül Galanisz lepte meg egy középtávoli lövéssel Bálizs kapust, s már a 18. másodpercben megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1-0). A gól után persze igyekezett tempót váltani a vendégcsapat, ám a vendéglátók állták a rohamokat sőt, több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani a fehérvári kapu előtt. A 10. percben, némileg váratlanul egyenlített a Sapa, mely egy hazai korongvesztés után kontrázhatta le az Acélbikákat, s Vas kapáslövésével egalizált, ám a hazaiak továbbra is nagy elánnal támadtak, s öt minutummal később Velebny emberelőnyös találatával visszavették a vezetést, egyáltalán nem érdemtelenül (2-1).


A játékrész végén újból fórba kerültek az Acélbikák, ám nem sikerült élni a lehetőséggel, de így sem volt oka panaszra a hazai drukkereknek, mert a DAB játékosai továbbra is remek iramban játszottak, s többször is kapuja elé szorították vetélytársukat. A Volán azonban bizonyította, hogy ellene nem lehet hibázni, hiszen egy újabb eladott koronggal ezúttal Sofron szólózhatott, s nem túl erős lövése meglepte Sevela kapust, így kezdődhetett minden elölről (2-2). A folytatás is jobban alakult a vendégek számára, hiszen másfél perccel később Sofron emberelőnyös találatával már a vezetést is átvette a Volán, s ekkor úgy tűnt, hogy a két gyors góltól megroppannak az Acélbikák (2-3).

Már nincs esély a végén

Nem így történt, ugyanis a vendéglátók továbbra is óriási elánnal küzdöttek az egyenlítésért, ám a mai napon az egyik legnagyobb ellenfelük saját helyzetkihasználásuk volt. Hiába került Azari, Velebny, majd Gröschl is ígéretes helyzetbe, egyikőjük sem tudott túljárni Bálizs eszén. Ez a 32. percben már sikerült Pavuk Attilának, ám hiába húzta el két védő, majd a Volán kapusa előtt is a korongot, egy méterről az üres kapu mellé csúsztatta a pakkot, s erre nagyon ráfizetett a piros-fehér együttes, mert az ellentámadásból Vas is megszerezte második találatát, s ekkor már érezni lehetett, hogy nincs visszaút a házigazdák számára (2-4).
A DAB becsületére legyen mondva, hogy játékosai továbbra is mentek előre becsülettel, de egyre kevesebb volt támadásaikban a veszély, ráadásul hátul egyre inkább fellazultak, s ezt egy Volán-szintű csapat ellen sajnos nem lehet megtenni. A 46. percben végleg eldőlt a csata, miután Kovács is kihasznált egy méretes hazai védelmi hibát, így az utolsó negyed óra már semmi izgalmat nem ígért. A DAB játékosai előtt így is adódott még helyzet, nem is egy, ám ziccereiket képtelenek voltak gólra váltani, míg a vendégek az 51. és az 58. percben is betaláltak Sevela ketrecébe, s végül fölényes 2-7 arányú sikerrel szerezték meg harmadik, már döntőt érő győzelmüket a párharcban.
Az Acélbikáknak sem szabad azonban szomorkodnia, hiszen a három vereség ellenére remek szezont futottak idén, közel száz lejátszott mérkőzés mellett megnyerték a MOL Ligát és a Magyar Kupát, kiválóan szerepeltek a Kontinentális Kupában is, s végül a magyar bajnokságban is a bronzérem került a nyakukba.

Mestermérleg

Stephan Lundh vezetőedző a vereség ellenére is büszke volt tanítványaira a mérkőzés után, s mint azt elárulta, leginkább csapata rossz helyzetkihasználása miatt lehetett hiányérzete, s a vendégek szakvezetője szerint is szorosabb csatát láthatott a közönség annál, mint amit az eredmény mutatott a végén.


Stephan Lundh: - Jó első harmadot játszottunk, s a másodikban sem volt gond a játékunkkal, de a Volán minden egyes apró hibánkat könyörtelenül megbüntetve megfordította az eredményt. Voltak bőven lehetőségeink, ám a helyzetek kihasználásával komoly gondban voltunk, ám így is büszke vagyok a csapatra, mert becsülettel küzdöttek, s egy pillanatig sem adták fel a harcot. Ahhoz, hogy tovább javuljunk, nekünk is szükségünk lenne 50-60 olyan mérkőzésre, melyre a Fehérvárnak lehetősége van az EBEL-ben, ezt a sebesség és gondolkodásbeli gyorsaságot csak ilyen találkozókkal lehetne kiegyenlíteni.


Kevin Preimeau: - Nem volt ez olyan könnyű meccs, mint azt az eredményből gondolnánk, mert a DAB nagy csatára késztetett minket. Elkerülhető gólokat kaptunk a mérkőzés elején, ám a csapat tagjai sok munkával fordítottak, s végül megérdemelten nyerték a sorozatot.

Dab.Docler – Sapa Fehérvár AV19
2-7 (2-1, 0-3, 0-3)

Dab.Docler: Sevela, Hüffner, Velebny 1 (1), Azari (1), Galanisz 1 (1), Peterdi, Hegyi, Pozsgai, Somogyi, Mihalik, Vaszjunyin (1), Kiss D., Tőkési, Pavuk, Gröschl, Szappanos, Lencsés, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Papp V., Virág
Vezetőedző: Stephan Lundh


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás